België elektrisch?

0

België elektrisch
België elektrisch? Het fietsgebruik in België wint in ieder geval aan populariteit. Elektrische fietsen maken daarbij een nog groter deel uit dan in Nederland. Met bijna 50 procent marktaandeel is één op de twee nieuwe fietsen in België uitgerust met een accu en motor. In Nederland is 33 procent van de verkochte fietsen elektrisch.

België elektrisch?

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek door de organisatie van de Belgische fietsbeurs Velofollies, die 18 januari van start gaat. Door de mooie zomer schoot de fietsverkoop omhoog bij de Belgische vakhandel in 2018. De verkoop via deze officiële kanalen kwam daardoor op 503.119 stuks. Een verschil van zo’n 3,7 procent met 2017.

Hoge fiscale aftrekbaarheid

Daarvan had de elektrische fiets een marktaandeel van bijna 50 procent. Uit het onderzoek blijkt dat e-bikes het meest verkocht worden aan 30- tot 50-jarigen, vooral voor woon-werkverkeer. Ook de verkoop van speed pedelecs, elektrische vouwfietsen en bakfietsen zet de tendens kracht bij. Vooral senioren kochten aanvankelijk een e-bike, voor recreatief gebruik. Nu zijn forenzen de groeiende groep afnemers. Stimulus daarvoor is ook de hoge fiscale aftrekbaarheid van 120 procent bij een aankoop van een e-bike of speeds pedelec. Dit is voor veel bedrijven uiteraard een extra motivatie om hun werknemers op de fiets te zetten.

BRON: tweewieler.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.