Houten huisje op de Veluwe – met gratis landgoederenroute

0

Een van de meest knusse B&B’s van de Veluwe: Slapen op nummer 1, bij Heerde. In dit houten huisje met het weidse uitzicht kom je helemaal tot rust.

B&B Slapen op nummer 1 vind je in het buitengebied van het Veluwse dorpje Heerde, op een paar kilometer van de rivier de IJssel. Je kunt hier enorm gevarieerde fietstochten maken, met de Veluwse bossen aan de ene en de IJsselvallei met haar dijken en weilanden aan de andere kant. Het houten huisje ligt op een erf en weide met Ouessant schaapjes, dwerggeitjes, barnevelder kipjes en de nieuwsgierige koeien in het naastgelegen boerenweiland.

  

Design boshuisje met e-bike oplaadpunt

Achter de witte Veluwse woonboerderij (1880) is een voormalige boerenstal omgetoverd tot een fijn gastenverblijf. De indeling van het verblijf is lekker speels, zo ligt de inloop badkamer met regendouche centraal in de ruimte. Verder heb je er een zitgedeelte met fijne fauteuils, een eethoek met tafel, bankje en stoelen, een pantry en een hoek met een comfortabel 2-persoonsbed. Openslaande deuren leiden naar een houten privé terras. In de wintermaanden wordt het design huisje verwarmd met vloerverwarming. Het huisje is voorzien van een eigen toegang via en privé landhek en je hebt er een gratis parkeerplaats op het erf. Fijn voor fietsers: er is een afgesloten fietsenstalling en je kunt er ook je elektrische fietsen opladen.

 

Op de fiets naar een restaurant

De pantry is eigenlijk een minikeuken compleet met waterkoker, Nespresso koffie-apparaat, melkschuimer, koelkastje en servies. Je kunt er geen warme maaltijden bereiden maar dat geeft je een goed excuus om buiten de deur te eten. Bijvoorbeeld bij Grand café Cornelis, gevestigd in het monumentale voormalige gemeentehuis van Epe. Of Brasserie lounge Floor, een geheim plekje in de bossen van Epe, een eigentijdse lounge spot. Blijf je liever thuis? Op zaterdag verzorgen de gastvrije eigenaren voor een driegangendiner met pure, verse ingrediënten. Een vegetarische maaltijd is op verzoek ook mogelijk.

Gratis fietsroute landgoederen van Veluwe en IJsselvallei

Je kunt hier heerlijk fietsen naar de Zwolse bossen en de Kroondomeinen van paleis ’t Loo in Apeldoorn. Geniet van de vergezichten van de uiterwaarden. Op de fiets kun je diverse musea in Zwolle, Heino en Voorst bezoeken. Toeren langs de kronkelige IJssel, ooievaars spotten op weg naar de Hanzesteden Kampen, Elburg, Zwolle, Hattem en Deventer, rondneuzen in bijzondere woonwinkeltjes in Deventer en Olst… je komt hier nog tijd tekort. Een mooie gratis fietsroute langs Heerde vind je op de site van fietsen123.nl. Deze Landgoederenroute langs Hattem en Heerde gaat vlakbij van start, bij knooppunt 91!

https://slapenopnr1.nl/ 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.