Citytrip Keulen: nieuw hotel, expo’s & fijne fietsroutes

0

Zin in een citytrip dit najaar? Denk eens aan Keulen. Er zijn leuke nieuwtjes te beleven zoals bijzondere expo’s en een hip hotel met fietsenwinkel. Helemaal handig: er zijn tal van gratis fietsroutes om op je gemak het centrum te verkennen!

Nieuwe hotspot in Keulen: The Circle

Afgelopen zomer werd in Keulen het 25hours Hotel The Circle geopend in het Friesenviertel, midden in het monumentale Gerling Quartier. De locatie is bijzonder: een voormalig administratief gebouw van verzekeringsmaatschappij Gerling. Nu vind je er van de 1e tot de 7e verdieping een hotel met een vette knipoog jaren vijftig en zestig. De cirkelvormige algemene ruimtes doen futuristisch aan, daar buiten vind je kamers in retrosfeertje. Vanuit de badkamers kijk je mooi uit over de stad.

Fijn hotel voor fietsers

In de lobby vind je een café, kiosk én fietsenwinkel – dat maakt het een ideale uitvalsbasis voor fietsers. Logeer je hier niet, dan is het ook leuk om even binnen te vallen tijdens je citytrip en hier koffie te drinken. Of neem de lift naar boven. Voor het restaurant Neni Keulen en de Monkey Bar op de 8e verdieping is een verspringende verdieping aangelegd. Hier smul je van oosters-mediterrane gerechten, met uitzicht op de Dom van Keulen door de hoge ramen.

Expo agenda Keulen

Er is veel te doen in Keulen dit najaar. Als je naar het centrum fietst vanuit The Circle kom je zo’n beetje langs het MAKK (Museum für Angewandte Kunst Köln), waar de expo Andy Warhol – Pop goes Art te zien is. Het Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud heeft vanaf 23 november een mooie overzichtstentoonstelling: Er was eens in Amerika… 300 jaar Amerikaanse kunst uit de VS. Het Museum für Ostasiatische Kunst is jarig en viert dat met de tentoonstelling Alles onder de hemel.

Gratis fietsroutes Keulen 

Ga als je in Keulen bent zeker een dagje fietsen, ze timmeren hier aardig aan de weg op fietsgebied! Steeds meer wegen krijgen een apart fietspad en er is een app in de maak speciaal voor fietsers. Er zijn tal van routes uitgezet, klik hier voor wel 16 gratis fietsroutes door Keulen!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.