Ontdek Grenspark Maas-Swalm-Nette met nieuwe app

0

Van verlaten kloosters en kasteelruïnes tot voormalige groeves – het Grenspark Maas-Swalm-Nette is een regio met een rijke cultuurgeschiedenis. Je kunt ze nu gemakkelijk op de fiets ontdekken met de app ‘Langs sporen – biografie van een landschap’, met wel 350 bijzondere locaties. Met je smartphone kun je je eigen route met interessante plekken bepalen. Een leuk nieuw fietsavontuur in de regio Venlo-Roermond!

Op avontuur met een fietsapp

Bij het gebruik van de app wordt je positie bepaald in het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Daarna maak je een keuze uit de zes thema’s: grenzen en macht, boer en dorp, stoom en stroom, burger en vrijheid, verhalen en geloof, landschap en natuur. De locaties met dat thema in de directe omgeving komen meteen boven drijven. In de onmiddellijke nabijheid van die plek ontvangt de bezoeker verdere multimediale informatie. Zo kun je luisteren naar ooggetuigenissen, per video of aan de hand van foto’s en teksten in het verleden kijken. 

 

 

 

 

 

Fietsroute plannen

Met behulp van een filterfunctie kun je als fietser zelf de gewenste afstand kiezen en of je alleen op pad bent of met het gezin. De app geeft dan de mogelijkheid eenvoudig een individuele route te plannen. Een kaart van het Grenspark maakt een goede oriëntatie mogelijk. Voordeel daarbij is, dat ook de netwerken van fiets- en wandelroutes in de grensregio van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de provincie Limburg in de app zijn geïntegreerd. 

Gratis download

De App wordt gratis ter beschikking gesteld voor Android en iOS via Google Play en in de App Store. De bestanden kunnen thuis worden geladen om de inhoud buiten in het Grenspark eventueel ook zonder internet te kunnen gebruiken, dat bespaart op de belkosten. Bij onthaalpunten zorgen infocentra, toeristische informatieplaatsen en gastronomen voor kosteloze WLAN-verbindingen. Wie zich thuis al wil informeren kan de site www.langssporen.nl bezoeken. Hier zijn verdere details van de app te vinden. 

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.