Sfeervol slapen op de Veluwe bij Poldergoed

0

Een fijne B&B met gezellige zithoek bij de houtkachel en een vuurplaats buiten: heerlijk in de herfst. Hiervandaan kun je prachtige tochtjes maken over een fietspaadje langs het Nuldernauw. Of fiets naar het gezellige Nijkerk!

In een bijgebouw op het erf is een prachtige B&B gebouwd in een sfeervolle landelijke stijl. Om je heen niets dan ruimte, rust en stilte. Toepasselijk, want Poldergoed is een officieel ‘Rustpunt’ voor fietsers en wandelaars: je kunt er terecht op een picknickbank waar je heel laagdrempelig van koffie of thee wordt voorzien en je kunt gebruik maken van het toilet. Maar het is veel leuker om hier te overnachten! Op de bovenverdieping vind je 2 kamers en een badkamer en toilet, in totaal kun je er met 6 personen terecht. Op de begane grond is een grote ruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel. ‘s Morgens staat de ontbijttafel klaar met vers gebakken broodjes en croissants, eieren, jams en kazen. Zoveel mogelijk producten zijn afkomstig uit de directe omgeving.

Slapen in de polder

‘Poldergoed’ is gelegen in een van de oudste polders van het land: Arkemheen. Het is nu een natuurreservaat met broedplaatsen van veel soorten water- en weidevogels, een foerageer- en overwinteringsgebied voor trekvogels dat is aangewezen als speciale beschermingszone op grond van de Europese Vogelrichtlijn. De polder Arkemheen is onderdeel van het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland. Op een afstand van 300 meter ligt het randmeer ‘Nuldernauw’, waar veel soorten watervogels te zien zijn. Op het erf zelf nestelen elk jaar weer veel zwaluwen, zowel de boeren- als de huiszwaluw. Een natuurrijk adresje dus!

     

Fietsroutes door Arkemheen

Klik hier voor mooie routes door en langs polder Arkemheen:

https://www.fietsknoop.nl/fietsknoop/route/1072556/Arkemheen

https://www.fietsen123.nl/fietsnieuws/zuiderzee-route-nijkerk-putten-50-km

https://defietssite.nl/fietsroutes/fietsroute-zuiderzeekust/

Meer informatie: Poldergoed

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.