Villa Oldenhoff: luxe in de polder bij Amsterdam

0

Op een prachtige locatie midden in de polder ligt Villa Oldenhoff. Een lekker luxe uitvalsbasis voor een mooie fietstocht langs Ouderkerk aan de Amstel en het pittoreske Abcoude, op nog geen 10 kilometer van Amsterdam.

Bijzondere bed and breakfast

Rust, ruimte, uitzicht, luxe en comfort, midden in de weidsheid van het platteland. Villa Oldenhoff is een vondst! De zes grote bed and breakfast kamers hebben allemaal een eigen kitchenette, badkamer en toilet. Daarnaast zijn er twee suites en een kleinere twin. Het mooie herenhuis, waarin deze bijzondere bed and breakfast gehuisvest is, heeft een sfeervolle, moderne inrichting en is omgeven door een grote bloemrijke tuin. Een fijn plekje om op een mooie nazomermiddag nog even te genieten van de zon.

Fietsroutes Botshol en de Vinkeveense plassen

De B&B heeft ook een eigen fietsverhuur, je betaalt hiervoor 10 euro per dag. Fietskaarten zijn te leen.Op de fiets zit je zo in het bruisende centrum van Amsterdam, of juist middenin de Vinkeveense plassen. Ook een aanrader is de rustgevende natuur van de Botshol. Dit verlaten veengebied met veel water en riet vind je op tien minuten fietsen van de B&B. Door het afgraven van veen zijn hier grote plassen ontstaan, de Grote Weije en de Kleine Weije. De Botshol is bekend om de bijzondere waterplanten die er groeien en om de vele soorten watervogels die er te zien zijn. Het natuurgebied is beschermd en er komt dan ook geen motorboot in. 

Op de fiets naar Abcoude

Op fietsafstand vind je ook het pittoreske Abcoude. In de Hoogstraat is het op op donderdag markt. In Abcoude vind je café-restaurant De Eendracht, waar je terecht kunt voor eenvoud en kwaliteit (zie foto’s hieronder). Een heerlijke plek voor een kop koffie, lunch of diner. Vooral met mooi weer, als je op het grote buitenterras kunt zitten! Een dorpje verderop, in Baambrugge, vind je café-restaurant De Punt. In dit nostalgisch café kun je lekker eten voor een nette prijs. Een hapje eten kan ook op loopafstand van de B&B, bij Restaurant de Voetangel.

Meer info: https://www.villaoldenhoff.nl/nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.