Dus dáárom fiets jij

0

Voor het plezier! Een toch wel ietwat open deur die onlangs is onderzocht. Daaruit bleek ook dat de belangrijkste reden om te gaan fietsen ontspanning is (31%). Ook buiten willen zijn (17%) en er even tussenuit (14%) worden vaak genoemd door recreatieve fietsers. Slechts 6% van de fietsers geeft aan dat ‘de gezondheid’ de belangrijkste reden is om te fietsen.

De cijfers komen van het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO) van NBTC-NIPO research. Het Fietsplatform liet extra vragen mee lopen aan het CVTO, onder meer over de motieven voor het fietsen en over de uitgaven.

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) stapte tussen half mei 2017 en half mei 2018 voor het plezier op de pedalen. Dit zijn bijna 8,1 miljoen Nederlanders. Van deze groep fietst een kleine 1,7 miljoen Nederlanders minimaal eens per week voor het plezier.

Gevraagd naar de uitgaven die men doet voor de recreatieve fietshobby blijkt dat fietsers jaarlijks ruim 1,3 miljard euro uitgeven. Het grootste deel (74%) betreft het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands fiets. Daarnaast wordt er heel wat gespendeerd aan accessoires zoals bidons, fietstassen en rugtassen (93 miljoen euro), fietskleding en regenkleding (65 miljoen euro) en digitale hulpmiddelen (30 miljoen euro).

BRON: nederlandfietsland.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.