Actieradius berekenen? Zo doe je dat

0

Koop je een electrische fiets, dan hoor je ook wat de actieradius van een e-bike is. Dit betekent zoveel als: het aantal kilometer dat je op de fiets kunt rijden op een volle accu, bij ideale omstandigheden. Is de weg onverhard, heb je veel tegenwind, veel klimmetjes of ben je zelf erg zwaar? Dan holt de actieradius achteruit, want die omstandigheden vragen meer van je batterij; de accu.

Met wat gezond verstand kun je met die wetenschap op zich aardig inschatten wat je accu belast en waardoor deze sneller leeg zal zijn, grofweg. Vooral als je je e-bike al wat langer hebt en weet wat de omstandigheden zullen zijn.

Ga je een nieuwe e-bike kopen en wil je preciezer weten wat de actieradius zal zijn bij jouw fietsomstandigheden en of dit voldoende voor je is? Of heb je al een e-bike en ben je gewoon nieuwsgierig: de website fietvergelijkers.nl biedt gratis een gebruiksvriendelijke actieradius calculator. Deze vind je hier.

Deze online rekenmachine houdt rekening met het type motor, het type accu, een gemiddelde snelheid, de ondersteuningsstand, het totale rijgewicht, het terrein, de ondergrond en de wind. Voer deze gegevens in en er komt een kilometerstand uit op basis van een volle accu. Deze beoogt een stuk nauwkeuriger te zijn dan de algemene maximale actieradius. Aanrader! Ook leuk om te testen in hoeverre je gezonde verstand het bij het juiste eind heeft.

Zorg dat je niet geparkeerd komt te staan, bereken je actieradius
(Met dank aan Electra Bicycles)

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.