Heerlijk herfstadresje: Planken Wambuis op de Veluwe

0

Restaurant Planken Wambuis is een nostalgische herberg in een modern jasje. Leren stoelen bij de open haard,  een mooi beschut bos-terras om nog even te genieten van de herfstzon… En je kunt er lekker eten: keuken werkt veel met verse biologische ingrediënten en streekproducten.

Restaurant Planken Wambuis bestaat al bijna honderd jaar, het is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. Het sfeertje past prachtig bij de herfst, met de warme aardetinten en al het hout en leer. Een fijne stek om je fietsdag te starten – je bent er zo vanaf de A12 en A50. Parkeren is gratis en in het restaurant kun je de allerlei fietsroutes krijgen. Vanaf tien uur kun je er terecht voor een kop koffie. Je rijdt hiervandaan gemakkelijk naar het Kröller-Müller Museum in Nationaal Park de Hoge Veluwe, of juist de andere kant op naar  Openluchtmuseum Arnhem. Je fietst hier de Veluwse natuurgebieden in, zoals Planken Wambuis of de Ginkelse Heide.

Elektrische fiets opladen

Stap je hier even af voor de lunch? Handig om te weten: je elektrische fiets laad je voor de deur op! Dit is ook een fijne stek om een hapje te eten na je fietstocht. Hertenfilet met een saus van beukenzwam en koningsboleet bijvoorbeeld. Of een veggie wrap pikante bonen en geitenkaas, met een tomatensalsa en yoghurtdip om te blussen. Van twaalf tot half tien ’s avonds kun je alles van de hele menukaart bestellen, dus je hoeft je niet te haasten!

 

Tip: op de site vind je tal van fietsroutes.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.