Ultieme nazomerroute: Rondje Posbank

2

Een van de mooiste nazomerrondjes die je kunt fietsen is het Rondje Posbank, langs het uitzichtpunt en door de Veluwezoom. Onderweg kom je langs leuke plekjes om even af te stappen en meer te leren over de omgeving. Ook fijne stekjes voor koffie en lekkers staan op het programma!

Uitzichtpunt de Posbank

De Posbank, een heuvel van wel 90m hoog, is een van de stuwwallen uit de ijstijden die Nationaal Park Veluwezoom zo bijzonder maken. Kilometerslang strekt het Herikhuizerveld zich voor je uit, in de nazomer extra mooi door de bloeiende heide. Je kijkt uit over het lager gelegen IJsseldal, bij helder weer reikt je blik wel 20 km ver! Je kunt zelfs de heuvels bij Nijmegen ontwaren.

Paviljoen De Posbank

Paviljoen De Posbank ligt vlakbij het uitzichtpunt. Met gevels die haast compleet van glas zijn heb je hier overal een prachtig uitzicht bij je koffie of broodje. Fijn om te weten: het paviljoen is compleet duurzaam gebouwd. Dit bijzonder vormgegeven pand verbergt allerlei milieuvriendelijke snufjes, van een toilet dat doorspoelt met regenwater, tot een pomp die warmte aan het grondwater onttrekt en de 90 zonnepanelen op het grasdak. Op de kaart vind je veel biologische streekproducten en er is een kraampje waar je wat van dat lokale lekkers mee kunt nemen voor thuis.

Fietsroute Posbank

Je ontdekt de Posbank en de mooie Veluwezoom met de route Rondje Posbank. Een stevige kuitenbijter door de hoogteverschillen, ideaal met een e-bike of voor geoefende fietsers. Het is niet enkel heide- en heuvellandschap wat je tegenkomt in deze route. Zo kun je ook lekker uitwaaien langs de rivier de IJssel en genieten van de uiterwaarden. Ook kom je fraaie bezienswaardigheden tegen zoals Landgoed Middachten of stap eens af voor een wandeling door het historisch centrum van Hanzestad Doesburg. Je fietst ook langs Bezoekerscentrum Veluwezoom met de leuke brasserie, hier moet je zeker afstappen. Drink een kop koffie, eet een hapje en leer meteen alles over dit bijzondere Nationaal Park. Het is het oudste van het land!

Beeld: Paviljoen de Posbank en RBT-KAN

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. henkreindsen op

    Hallo Linda, waar kan ik het gpx bestandje vinden van deze route?

    Ik ben geabonneerd.

    met vriendelijke groet Henk Reindsen