September tuinmaand op Paleis het Loo (met Airbnb & routetips!)

0

Paleis Het Loo zet in september de tuinen weer volop in de schijnwerpers. Leuk, want je kunt nu een kijkje nemen op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn!

Op donderdagen en vrijdagen worden bezoekers ‘buiten de perken’ meegenomen, om samen met de tuinconservator of tuinbaas de eigen Kwekerij en Floriskas te bezichtigen (à 1,00 p.p.). Ook kan er een kijkje worden genomen in de Pompenkelder om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen. Bij de stallen laten de bloemisten van Paleis Het Loo zien hoe een koninklijk boeket wordt geschikt: van 12.00 – 17.00 uur zijn er presentaties over het 17e-eeuwse bloemschikken.

Het dak opDe tuinrondleidingen staan de hele maand in het teken van het smakelijke thema ‘Een tuin om op te eten!’ Op alle dagen is via een buitenlift het dak toegankelijk voor een majestueus uitzicht op de paleistuinen. Van donderdag t/m zondag is er een high-tea actie. De high tea in de Balzaal is dan te reserveren voor een speciaal tarief: volwassenen betalen € 17,50 in plaats van € 22,95 en kinderen t/m 12 jaar betalen geen € 12,95 maar € 10,00 (buiten een geldig ticket). Het laatste weekend van de September Tuinmaand wordt feestelijk afgesloten met muziek en een kleine tuinbeurs. Kijk voor het volledige programma op paleishetloo.nl/zien-doen/tuinmaand

Delfts blauw

Nog tot eind van de maand zijn er in de paleistuinen ook bijzondere Delfts blauwe tuinvazen te zien. De vazen zijn vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor de eerste bewoners van Paleis Het Loo, Koning-Stadhouder Willem III en Koningin Mary. Het plaatsen van deze vazen in de paleistuinen in 2016 was de bekroning van de tuinrenovatie.

Airbnb tip bij Apeldoorn

Op zoek naar een leuk adresje in de buurt? Deze betaalbare Airbnb studio ligt vlakbij Paleis het Loo!

Praktisch

Geopend: t/m september; dinsdag t/m zondag en feestdagen 10:00-17:00 uur, het hoofdgebouw is gesloten tot medio 2021

Informatie: paleishetloo.nl/zien-doen/tuinmaand

Fietsroutestips: https://www.paleishetloo.nl/fietsen-wandelen/

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.