Kasteelruïne Heidelberg in lichterlaaie op 1 september

0

De beroemde kasteelruïne van Heidelberg wordt op 1 september in een rode gloed gedompeld tijdens de spectaculaire Schlossbeleuchtung, oftewel kasteelverlichting. Deze 400 jaar oude traditie verwijst naar de tijd waarin de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV het kasteel echt plat brandde.

Bengaals vuurwerk dompelt de kasteelruïne voor meerdere uren in een mystieke gloed. De Schlossbeleuchtung is een eeuwenoude traditie: het Bengaalse vuur herinnert aan de vernietiging van Schloss Heidelberg door de troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV, in de jaren 1689 en 1693. Het vuurwerk op de oude brug herdenkt het huwelijk van Prins keurvorst Frederik V met de Engelse prinses Elizabeth Stuart in 1613. In dat jaar werd een vergelijkbaar schouwspel opgevoerd toen de prinses vanuit Londen in Heidelberg aankwam.

Bootje varen op de Neckar

Het beste zicht op het vuurwerk heb je vanaf de rivier de Neckar. Kaarten voor een plek op een van de schepen zijn per e-mail verkrijgbaar via Heidelberg Marketing. Liever aan wal? Goed uitzicht op het ‘brandende kasteel’ heb je vanaf de Neckar-weide aan de noordelijke oever van de rivier, vanaf de beroemde Philosophenweg, vanaf de oude stadszijde van de Neckar en op de Scheffelterrasse in de kasteeltuin.

Weekendje fietsen bij Heidelberg

Grijp meteen de kans aan om er een mooi fietsweekend van te maken, er zijn veel leuke fietsroutes te vinden rondom de stad en langs de Neckar. Hier vind je de mooiste routes:

Meer informatie over de kasteelverlichting is te vinden op de website van Heidelberg Marketing.

Beeld: Tobias Schwerdt, Udo Filsinger en Jan Becke

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.