Nog even naar de zon in het najaar (met korting!)

0

Zo gauw de scholen weer beginnen in september keert de rust terug op de stranden. Een ideale tijd om nog even van de zon te genieten in een mooi hotel – van een chique pension middenin het feestgedruis van een festival op Menorca, tot een fijne stek op Mykonos voor bijna de helft van de prijs. Of wordt het toch Turkije, Kroatië, of Santorini? 

Wijnfietsen op Mykonos

Op Mykonos kun je eind september logeren met een korting van 40%, in Hotel Belvedere als je zeven of meer nachten blijft. September is een leuke tijd om dit levendige Griekse eiland te bezoeken – de taverna’s zijn open maar niet vol, de schippers zijn blij je te zien en de zee is nog steeds warm genoeg om te zwemmen. De trendy clubs en boetieks van het eiland trekken een jong en kleurrijk publiek. Het Belvedere ligt dicht bij de top van de stad Mykonos en heeft een eigen sushi-restaurant, met dank aan Nobu Matsuhisa, een uitgebreide wijnkelder en zelfs een eigen dj aan het zwembad. Het stadscentrum is dichtbij genoeg om heen en weer te wandelen of fietsen voor een avondje uit, maar toch ver genoeg voor een goede nachtrust. ’s Ochtends kun je lekker uitslapen – het ontbijtbuffet is beschikbaar tot het middaguur. Hoewel dat zonde is – er valt hier genoeg te beleven. Boek bijvoorbeeld een leuke fietstour bij Yummy Pedals – wat dacht je van een wijntour? 

E-biken en festivalsfeer op Menorca

Menorca is in het najaar een aanrader, vooral tijdens het Nuestra Señora de Gràcia festival (6-9 september 2018). Helemaal leuk in combinatie met de scherp geprijsde kamers in Casa Alberti, in Mahón. Zonder de zomerdrukte van de toeristen voelt het hier heel authentiek als het festival de stad overneemt met de Jaleos (danspaarden). Vanuit Casa Alberti stort je je recht voor de deur in het feestgedruis en als je even toe bent aan rust kun je terecht op een van de verstilde binnenplaatsen van het hotel voor een verfrissende pommade (lokale gin met limonade). Dit verbouwde 18e-eeuwse herenhuis in het oude centrum is een luxueus retro-chic paradijsje,  met maar 7 serene slaapkamers en een prachtig dakterras met uitzicht op kerktorens, belforten en de plaatselijke haven (5 minuten lopen – of twee keer trappen op de fiets). De kamers zijn prachtig gerestaureerd met hoge balkenplafonds en witgekalkte muren. Er zijn elektrische vouwfietsen om het eiland mee te verkennen – baaien en stranden liggen op 5 km afstand. Helemaal fijn: in september betaal je zo’n 45 euro minder per nacht voor een tweepersoonskamer dan in augustus.

Geniet van de rust op een Kroatisch eiland

Ook Kroatië is een stuk rustiger in september. Hier bespaar je 20% op een verblijf van een week in september als je logeert in Palmizana. Palmizana ligt op het afgelegen eiland Sveti Klement en wordt omringd door witte zandstranden. Het is alleen bereikbaar over het water. Dit autovrije eiland is de perfecte plek om de buitenwereld buiten te sluiten: er is slechts beperkt wifi en je vindt er geen telefoons of tv. Geniet van een cocktail, ga lekker eten in een van de twee restaurants of trek eropuit om te gaan kajakken en duiken naar nabijgelegen scheepswrakken. Je kunt ook een watertaxi naar Hvar nemen met de beroemde kloosters en restaurants om wat couleur locale op te snuiven. En daarna weer gauw terug om te genieten van de rust.

 

Fietsen & boottochtjes bij Bodrum

Nog een fijne najaarstip is de 7-voor-5 aanbieding bij 4 Reasons Hotel and Bistro, in de buurt van Bodrum. Je verblijft nu 2 nachten gratis bij een verblijf van een week in het 4 Reasons Hotel and Bistro. Vanuit dit hotel aan de Egeïsche kust kun je naar de haven varen, of een veerboot naar de nabijgelegen Griekse eilanden nemen voor wat verdere verkenningstochten. Spetter rond in het zwembad, maak ritjes te paard of geniet gewoon van een cocktail en wat jazz. Wandel naar een van de strandclubs op 15-30 minuten lopen – of neem natuurlijk de fiets.

Villa met privézwembad op Santorini

In september krijg je ook 10% op een op een verblijf van twee of meer nachten in Vino Houses, op Santorini. In een wijngaard met uitzicht op zee vind je deze vierpersoonsvilla’s met 2 slaapkamers. Elk van de drie villa’s heeft een eigen dompelbad, een perfecte plek om de dag af te sluiten met zicht op de zonsondergang. En de dag gaat hier ook al niet slecht van start, met het inbegrepen biologische ontbijt. De landelijke omgeving van moestuin en wijngaarden maakt dit een relaxte plek, op een kwartiertje lopen van de zwarte zandstranden met het turquoise water. Ook Oia ligt op wandelafstand als je daar de beroemde zonsondergangen wilt meemaken!

Beeld: www.i-escape.com 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.