Ontdekking in Belgisch Limburg: fietsen door het water

0

Wij van FietsActief zijn natuurlijk enorm fan van bijzondere fietspaden. Van deze beelden werden we wel heel erg blij. Fietsen door het water, hoe leuk!

Er zijn inmiddels al honderdduizenden fietsers (en nog eens zoveel wandelaars) afgekomen op dit fietspad van een dikke 200 meter lang en 3 meter breed. Het ligt verzonken in de vijvers bij Openluchtmuseum Bokrijk, waardoor je vanaf ooghoogte over het wateroppervlak uitkijkt. Het fietspad werd geopend in 2016 en is in de tussentijd ook nog eens flink onderhanden genomen – zo werd er heel wat bos weggekapt, zodat je een mooie doorkijk hebt naar Bokrijk. Nu al het werk achter de rug is en alles weer lekker groen oogt is deze zomer de perfecte tijd om het pad te ontdekken.

    

Gratis streekgids Lage Kempen 

Openluchtmuseum Bokrijk kennen veel mensen wel, maar de Wijers? Nooit van gehoord, terwijl dit gebied van ‘1001 vijvers’ toch echt wel de moeite waard is. Bij ons nieuwste nummer vind je een streekgids over de Lage Kempen in Belgisch Limburg, met een mooie fietsroute langs dit bijzondere plekje – en nog veel meer leuke ontdekkingen Bestel ‘m hier.

 

Filmpje: fietsen door het water

Vast even sfeerproeven? Bekijk hier een filmpje over fietsen door het water. Toerisme Limburg heeft nog veel meer bijzondere fietsprojecten in petto, van fietsen door de bomen tot fietsen door de heide en fietsen onder de grond. Iets om in de gaten te houden!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info: https://www.toerismelimburg.be/nl/fietsendoorhetwater 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.