Nazomeren in Frankrijk: gratis huurfietsen en leuke bivaktent voor fietsers

0

Maak er een mooie nazomer van en ga fietsen vanuit een van de kasteelcampings in Frankrijk van Les Castels. Ze hebben een leuke nieuwe glamping tent speciaal voor fietsers op doorreis en aan de Somme krijg je zelfs gratis fietsen mee!

De kampeerketen Les Castels is een van de pioniers van luxueus kamperen: glamping. Deze combinatie van glamorous en camping staat voor hotelservices in een bijzondere, sfeervolle, luxueuze accommodatie in de open lucht, veelal verrijkt met extra’s. Zo kun je er terecht voor boomhutten, drijvende hutten en nog veel meer.

Nieuwe budgetaccommodatie voor fietsers: de Bivaktent

De tent is gebouwd op palen en is voorzien van een luchtbed voor 2 personen en een stroomaansluiting. De fietsen kunnen gestald worden in de ruimte onder de tent waar ook een picknicktafel staat. De bivaktent is te vinden bij Castels Camping La Garangeoire***** in de Vendée en Orangerie Beauregard**** aan de Loire, midden in een natuurgebied met een ruime keuze uit fiets- en wandelroutes. Prijs: € 26 per nacht.

Gratis fietsen in de Baai van de Somme

Domaine de Drancourt*****, in het waterrijke gebied van de Baai van de Somme langs de noordkust van Frankrijk, is een ideale uitvalsbasis voor het spoten van zeehonden of (trek)vogels. Gasten van een chalet beschikken over 2 fietsen om er op uit te trekken.

    

E-bike huren op de camping

Liever een e-bike? E-bikes zijn te huur voor gasten van Les Ormes, Domaine & Resort***** in Dol-de-Bretagne, evenals tandems en mountainbikes. Er zijn beschrijvingen van diverse fietsroutes beschikbaar in de schaduw van de Mont Saint-Michel. Hier kun je ook bijzonder overnachten, in een boomhut, drijvende hut, pipowagen of datcha.

Bijzondere plekken

De keten Les Castels ontstond min of meer uit nood in de jaren vijftig: talloze kasteel-en landgoedeigenaren hadden moeite om hun bezit te onderhouden. Ze zochten naar oplossingen om hun aristocratisch erfgoed te behouden voor de toekomst. Een van hen, Georges Pilliet, ontdekte in dezelfde periode een groeiende belangstelling van Engelse toeristen voor een kwalitatieve vorm van kamperen op exclusieve locaties. Het begon met kampeerfaciliteiten in de achtertuinen van kastelen en landhuizen, maar nu is dit de grootste keten van vier-en vijfsterrencampings op authentieke landgoederen in Frankrijk. Een historisch of cultureel erfgoed is niet langer een eerste vereiste – een buitengewoon natuurterrein op een bijzondere locatie met veel ruimte kan ook. Je hebt inmiddels de keus uit 32 heel verschillende landgoederen.

  

Meer info: https://www.camping-castels.nl/

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.