Sfeerproeven (en fietsen!) in Openluchtmuseum Bokrijk

0

Openluchtmuseum Bokrijk is een prachtig plekje. Je kunt er sfeerproeven in authentieke gebouwen die je mee terug in de tijd nemen. Verschillende terrasjes nodigen je uit om even iets te eten of te drinken. En je kunt in de omgeving prachtig fietsen!

We tipten eerder al het bijzondere project fietsen door het water, waardoor je vlak bij Bokrijk dwars door de vijvers kunt rijden. Een belevenis! Je ontdekt het met onze route in de streekgids die je gratis bij nummer 5 kreeg (hier te bestellen in de webshop, mocht je ‘m hebben gemist). De route gaat van start bij het openluchtmuseum, een bezoekje zeker waard.

   

Zomerfestival

Het Openluchtmuseum barst deze zomer van de bedrijvigheid. Er zijn wel 50  vakmannen- en vrouwen aan het werk. Bijzondere aandacht gaat uit naar het vakmanschap rond textiel, met workshops zeefdrukken en een demo van indrukwekkende weeftechnieken. Een gids laat je zien hoe de verschillende historische gebouwen worden gerestaureerd en vertelt over de verhalen achter de bijzondere panden. Kinderen kunnen hun de hele zomer lang uitleven in de speel(w)erf: een belevingsschuur over architectuur, woon-en bouwcultuur en de restauraties in Bokrijk.

Zelf aan de slag

Je kunt ook zelf aan de slag. Ga mee met de boer, help de imker, maak een kruidenwandeling, leer smeden, geniet van kindertheater op woensdagnamiddag of volg op zaterdag een yoga-sessie met de kids. Kinderen kunnen terecht in de vernieuwde speelschuur voor traditionele volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen, bikkelen en reeplopen. In de atelierschuren kan je terecht voor het zelfgemaakt souvenir. Wat dacht je van je eigen broodje bakken of een  tas met je eigen ontworpen print?

       

Kijk hier voor een overzicht van alle activiteiten om je bezoek te plannen.

Meer info: https://www.bokrijk.be

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.