Rozenfestival Lottum – met fietsroutetips!

0

Zoveel rozen heb je nog nooit bij elkaar gezien: van 10 tot en met 13 augustus is het in Lottum weer tijd voor het jaarlijkse Rozenfestival. En dat wordt hier groots aangepakt!

Iedere twee jaar wordt het centrum van Lottum helemaal bedekt met rozen. Tijdens het Rozenfestival zie je letterlijk overal rozen om je heen. Van een versierde kerk tot oogverblindende tuinen en creatieve mozaïeken – je kunt het zo gek niet bedenken. De vele vrijwilligers zijn er heel wat uurtjes zoet mee. Kom al dat moois bewonderen en leer de roos meteen beter leren kennen met de tuinfair en bloemschikdemonstraties. Op de pleinen en langs de route kun je genieten van live entertainment en een hapje en een drankje. 

Wist je dat rozen ontzettend lekker zijn? Zo zoet als ze geuren, zo smaken ze ook!

Rozenroute op de fiets

Op de site van Liefde voor Limburg kun je sinds kort zelf je route plannen, dus een rondje om Lottum is zo uitgestippeld. Je vind er ook tal van kant en klare gratis fietsroutes, zoals de Rozenroute bij Lottum (30 km). Ook de 30 km lange route Go Agro Horst aan de Maas is een gratis fietsroute. Deze leidt je langs leuke plekjes in en rond Lottum: je fietst vanzelf langs Toprozentuin De Rozenhof in het hart van het dorp. Het leuke van deze route is dat je onderweg streekproducten beleeft aan de hand van een app. Bijzonder! Zie liefdevoorlimburg.nl 

Meer info: rozendorp.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.