Tour de Boer: boeren-belevingsfietstocht in Twente

0

Op dinsdag 24 juli kun je mee met de familiefietstocht Tour de Boer in Zuid-Twente (Ambt-Delden en Bornebroek e.o.). Een belevingsfietstocht langs bijzondere boerenbedrijven.

Altijd al eens binnen willen kijken bij moderne boerenbedrijven? Dit is je kans. In Hof van Twente is er ieder jaar een Tour de Boer fietstocht. Dit jaar gaat de route door de omgeving van Azelo, Bornerbroek en Ambt Delden. Je kunt de route met het hele gezin fietsen: kinderen krijgen een speurkaart mee en er zijn verschillende kinderactiviteiten.

Binnenkijken bij de boer

Deelnemers aan de fietstocht Tour de Boer stappen op de fiets en gaan naar het eerste adres voor een koffiestop voor een kijkje achter de schermen in de varkenshouderij. Het is een modern bedrijf, de laatste stallen zijn net gereed en voorzien van de nieuwste technieken. Daarna rijd je naar een al even nieuwe melkveehouderij. Dit bedrijf is compleet energie neutraal. Warmte wordt uit mest gehaald en met dit biogas worden de stallen en de huizen verwarmd. Terwijl je geniet van zomerse klanken van de fanfare kun je uitrusten en bijkomen met een pannenkoekenlunch. Het volgende adresje is schapengrazerij Bornebroek. Gastvrouw José legt je hier alles uit over het schapendrijven en laat ook zien hoe het in de praktijk gaat. Dan gaat de fietstocht naar Dekstation en Dierenkliniek Enterbrook. Een bijzonder dagje, op bezoek bij de boer!

Deelnameprijs € 5,-. Routeboekje € 5,-. (2 personen per boekje). Kinderen t/m 12 jaar gratis deelname. Meer info: https://www.vvvhofvantwente.nl/agenda-item/58013/Fietstocht-Tour-de-Boer/ 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.