Nieuwe website en gids voor Loire-routes

1

De Loire fietst zich in de kijker met een nieuwe website en gids voor alle fietsroutes langs de Loire. Er is een nieuwe dynamische website en bij Terra Lannoo is net een dikke gids verschenen over alle fietsroutes langs de Loire. Handig, want langs de rivier ligt inmiddels een netwerk van wel 900 km goed onderhouden fietspaden.

De Loire per Fiets

Alle apps ten spijt zweren veel fietsers zweren nog altijd bij een dik boekwerk om zich te verdiepen in de routes die ze willen rijden. ‘De Loire per Fiets’ is de fietsbijbel voor dit deel van Frankrijk: 900 kilometer in bijna 200 pagina’s. De gids in de reeks Le Routard/Trotter verdeelt de acht grote routes langs de Loire in 41 etappes. Zo kun je een fietstocht op maat uitstippelen, van een dag tot een weekend tot een hele maand. Alle vragen, zoals waar een fiets te huren, waar te eten en te slapen en wat te bekijken, worden door het boek beantwoord. De gids is te koop voor 17.99 euro, online en bij de boekhandel.

Nieuwe site

De nieuwe website www.laloireavelofietsroute.nl is met vele praktische functies een fijne aanvulling op de gids. Zo kun je online gemakkelijk afstanden berekenen wanneer je een eigen route aan het uitzetten bent. Ook vind je er de meest actuele adresinformatie, bijvoorbeeld qua services als bagagevervoer en fietsreparaties. Op een soort marktplaats is te zien waar welke accommodatie beschikbaar is. In de Loirestreek werken steeds meer aanbieders onder het logo ‘Accueil Vélo’: voor fietsers een garantie dat aan hun specifieke wensen kan worden voldaan. Zoals een beveiligde fietsenstalling bij het hotel.

La Loire à Vélo

Al meer dan twintig jaar trekt La Loire à Vélo iedere zomer vele honderdduizenden fietsers naar de Loire vallei. De route kan worden gecombineerd met de EuroVelo 6 die de Atlantische Oceaan met de Zwarte Zee verbindt. Fijn nieuws uit de trein: van 9 juni tot 30 september mag de fiets gratis mee in de Interloire-trein, die vanuit Orléans deze regio’s inrijdt. Insider tip: rijd de route van oost naar west, dan gaat het langzaamaan bergaf!

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Ed van der Putten op

    Weer erg leuke info. Ook al zou je het een keer eerder gelezen hebben, het blijft onderhoudend