Giant 2019 nieuws

0

Het in Lelystad gevestigde Giant is ondertussen al begonnen met haar dealershows. Of eigenlijk huisshow. Dealers worden uitgenodigd in de showroom in de vestiging in Lelystad. Die showroom is onlangs uitgebreid vanwege het groeiend aantal modellen. En de extra ruimte wordt geheel ingenomen door E-Bikes. We gingen er even een kijkje nemen.

SyncLive

Grootste nieuws voor 2019 is de nieuwe SyncLive motor; een ontwikkeling van Giant samen met Yamaha ( en Panasonic voor de accu). Er zullen twee versies SyncDrive motoren zijn: een Life uitvoering en de iets krachtigere Pro motor. Kenmerken: stillere middenmotor, PedalPlus 6-sensoren technologie, 5 ondersteuningsniveaus en een automatische support stand. Modellen als de Grand Tour E+, Prime E + en Daily Tour E + hebben deze motor. Er zijn uitvoeringen met Nexus naven en de Daily Tour E+ is er bijvoorbeeld ook met een Gates riem ( € 3299,-). De sportieve tak beslaat ondermeer de Any Tour E +, Quik E +, Explore E + en Amiti E +. Bijvoorbeeld de Any Tour met Shimano XT 11-speed en riem voor € 3499,-. Giant heeft ook een nieuwe RideControl Evo display -inclusief navigatie, hartslag en het instellen van doelen. Dit alles is te ‘connecten’ met je smart phone. In FA 5 een eerste test van de Prime E+.

Sport

Voor de meest sportieve E-Bikes ( lees: E-MTB’s) is er de compacte Ride Control One. Veel modellen hebben een in de onderbuis geïntegreerde accu en er is bij veel modellen voortaan ook keuze uit twee accu’s ( 400 en 500 watt). Bij de sportieve hybrides is er voortaan een onderverdeling in Anytour -heren uitvoeringen- en Allure -dat zijn de dames fietsen. Die vallen nu ook onder de vlag van Liv.  Uiteraard wordt ruimschoots aangevuld met ‘Gear’: kleding, nieuwe banden en wielen, verlichting en accessoires. http://www.giant-bicycles.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.