De bijzondere bouwsels van Camping BuitenLand

0

Op een van de mooiste plekjes van Drenthe wordt langzaam maar zeker Camping BuitenLand vormgegeven. Je vindt er ook leuke glamping accommodaties. Er wordt de hele zomer door van alles georganiseerd, je mag er een vuurtje stoken en je kunt er heerlijk fietsen: een topstek voor de zomer!

Camping BuitenLand ligt op een terrein van 9 hectare, vlak onder Nieuw-Amsterdam tussen een zwemmeertje en een bos. Een kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is en waar zelfbouwers en architecten alle vrijheid hebben gekregen om unieke huisjes te bouwen. En die leuke bouwsels zijn te huur!

Vakantiehuis in zeecontainers

Tegen de bosrand van de Camping vind je bijvoorbeeld de Wildernis: twee zeecontainers die samen de basis vormen van een heel comfortabel 8 persoons huisje (65m2). Na een dag in de buitenlucht maak je je kostje klaar in de buitenkeuken, de Pizzaoven of op de BBQ. Met quooker, douche en wc – en een platenspeler!

Een kas en een Russisch vakantiehuisje 

Greenhouse (4-8 personen) geeft je door het vele glas binnen ook het gevoel buiten te zijn. Het huisje ligt half onder de eikenbomen en heeft een ruime leefkeuken met een nostalgische gietijzeren Morsø houtkachel, maar ook een vaatwasser. BuitenGewoon is een  modulaire woning uit Tsjechië, gemaakt naar Russich ontwerp (DublDom) met veel glas, hout en ruimte. Het huisje is  goed geïsoleerd en blijft koel in de zomer en warm in de winter, wil je het warmer maken dan kan je de houtkachel gebruiken. Op de overdekte veranda staat de schommelstoel  op je te wachten.

Slapen in een stadsbus of strandhuisje

Ook heel bijzonder: de GVB (4 personen). In deze Grote Vriendelijke Bus ga je van niks naar nergens. De GVB is een gepensioneerde stadsbus. Het grote tweepersoonsbed doet denken aan een boomhut met al het groen om je heen. Rondom de bus vind je een klein kampementje.Strandhuis Jojo (2-3 personen) is een echt Zeeuws strandhuis dat een tweede leven krijgt op het Drentse platteland. Nu staat Strandhuis Jojo op 1.40m duinhoogte, met een fantastisch uitzicht over de akkers. Je hebt er een heerlijk terras en een tuin waar je ook nog lekker in kunt zitten. 

Rustige camping met restaurant

Ook al kom je hier echt voor je rust, er valt genoeg te doen. De BuitenBar is het kloppende hart van de camping. Een plek die aanvoelt als een huiskamer en waar je de lekkerste veelal biologische en vegetarische gerechten proeft. Hier kun je ’s avonds nog even drankje doen, maar je mag ook vuur maken op je eigen plek.

Festival op de camping 

In de zomer worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Het Convoi de Fete zal dit jaar weer naar BuitenLand komen, ergens tussen 14 en 17 augustus. Ook Cirque Moustache trekt dit jaar langs BuitenLand: op zaterdag 11 augustus. Overdag zijn er gratis workshops voor kinderen, ’s avonds staat er een voorstelling op het programma.

Fietsroutes rond Emmen

Vanuit de camping zijn leuke fietstochtjes te maken. Op 20 min fietsen ligt bijvoorbeeld het gezellige Dalen met een markt en terrasjes. Informatie over fietsroutes in de omgeving vind je hier: https://www.emmenmaakhetmee.nl/recreeren/tourist-info-emmen/actief-in-emmen/fietsen-in-emmen 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.