Knooppuntenroute IJhorst – ooievaarsparadijs in het Reestdal

0

Het Reestdal in het zuiden van Drenthe is ’s zomers een waar ooievaarsparadijs. Op deze route zul je er dan ook veel tegenkomen. Met een beetje geluk zie je zelfs een van de jongen zijn eerste vlucht maken.

Over de route

Heerlijk om zo’n afwisselende route te fietsen! De nadruk ligt op natuur, maar onderweg kom je ook een paar kleinschalige bezienswaardigheden tegen. Na de start bij Resort Reestervallei peddel je eerst langs boerderijen, daarna glij je zo het eerste natuurgebied met bos, hei en vennen binnen. Door weids boerenland passeer je het riviertje de Reest, waar het dal en het bungalowpark naar vernoemd zijn. Zuidwolde is een levendig dorp met een museum, horeca en winkels. Rondom Huis te Echten merk je dat de kasteelheren hier ooit de scepter zwaaiden: zij lieten een groot bos aanleggen, waar jij nu optimaal van profiteert. Met de horeca is het vanaf dan wel gedaan. Maar je kunt natuurlijk ook je picknickkleed uitspreiden langs het fietspaadje dat door de akkers en velden slingert. Het lawaai van de snelweg waait nogal uit over het weidse landbouwgebied. Maar bij het bruggetje over de Reest is het weer lekker rustig en landschappelijk erg fraai.

Benieuwd naar het hele artikel? Lees het in FietsActief 4-2018, deze is te bestellen in onze webshop.

Resort Reestervallei is de perfecte uitvalsbasis

Verwonder je over het oer-Nederlandse landschap voordat het werd omgevormd tot een decor van weiden, dijken, sloten, steden en dorpen. Resort Reestervallei is vernoemd naar een prachtige streek vol loof- en naaldbossen, moerassen, beken en binnenwateren. Om dit unieke stukje Nederland op de grens van Drenthe en Overijssel te ontdekken, kun je je bijna geen betere uitvalsbasis bedenken. Resort Reestervallei is van EuroParcs, dat dertien resorts in Nederland heeft, één in België en één op Bonaire. Het park kent een hoog verblijfscomfort, met recreatiewoningen die stuk voor stuk onderscheidend zijn in uiterlijk en luxueus zijn ingericht. De filosofie van EuroParcs is dat een recreatiewoning moet aanvoelen als een thuis. Dat merk je aan de inrichting. Uiteraard zijn er verblijven van diverse groottes, zodat ieder gezin iets naar zijn gading kan vinden. Het resort staat bekend om zijn rust: het is relatief klein, maar de recreatiewoningen staan op grote kavels, zodat de privacy altijd gegarandeerd is.

Zijn de kinderen even klaar met fietsen? Attractiepark Slagharen ligt twintig kilometer van het resort. Wat je ook gaat doen, na een actieve dag kom je op het sfeervolle Resort Reestervallei – met zijn eigen horeca, buitenzwembad, midgetgolfbaan, dierenweide, speeltuin en tennisbaan – helemaal tot jezelf. Naast deze knooppuntenroute zijn ook de regionale fietsroutes uitstekend. Ze leiden je door het eeuwenoude drassige Reestdal en langs de hunebedden bij Havelte. Een natuurlijke zwemplas is dichtbij. En ook Giethoorn is niet ver weg. Het ‘Venetië van het Noorden’ geeft het romantische imago van de streek nog meer elan.

FietsActief lezersaanbieding

Verblijf t/m oktober* een weekend of een midweek op Resort Reestervallei en profiteer van een speciale korting voor lezers van FietsActief!

Lezers van FietsActief hebben de keuze uit drie verschillende woningtypes: de Pavilion 4, de Pavilion 6 en de Pavilion l’Etage 10. Alledrie modern uitgevoerde chalets voorzien van vele gemakken.
Prijzen vanaf:
– Pavilion 4: € 150,- voor 4 personen. Exclusief bedlinnen en lokale heffingen.
– Pavilion 6: € 160,- voor 6 personen. Exclusief bedlinnen en lokale heffingen.
– Pavilion l’Etage 10: € 250,- voor 10 personen. Exclusief bedlinnen en lokale heffingen.

Reserveren
Exclusief telefonisch via het KlantenContactCentrum op 088 070 8090 (lokaal tarief). Je kunt aangeven bij het KlantenContactCentrum dat je gebruikt wenst te maken van de FietsActief-aanbieding. Deze actie is te reserveren t/m augustus 2018.

*Schoolvakanties (zomer- en herfstvakantie) uitgezonderd. Niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.