Zomerfietsen in Limburg – 5x tips voor terrasjes

0

In Limburg is het altijd nét een beetje meer zomer dan in de rest van Nederland. Het zal wel iets met dat zonnige zuiden te maken hebben… En je hoeft niet helemaal door te rijden naar het uiterste puntje voor dat vakantiegevoel: in Noord-Limburg vind je tal van leuke terrassen!

Het mooiste terras

Bij Bosbrasserie In de Sluis in Nationaal Park De Maasduinen kijk je vanaf het terras prachtig uit over het water: je zit hier pal aan (of liever boven!) het Reindersmeer. Een van de mooiste terrasjes van Limburg. Loop meteen even binnen bij Bezoekerscentrum De Maasduinen! bosbrasserieindesluis.nl

   

Chateau de Raay

Mooi terras om onderweg even sfeer te proeven in Kastelendorp Baarlo! Kijk op: Pillows Hotels

Pontje naar Steyl

Zeker even doen: het pontje pakken van Baarlo naar kloosterdorp Steyl. Neem een kijkje in het Wereldpaviljoen, drink een kop koffie bij ’t Vaerhoes met zicht op het het pontje of het pleintje en struin door botanische tuin de Jochumshof met alweer een leuk terras aan de Maas. Bijzondere expo: het nieuwe Forgiveness Museum, over de bewoners van Steyl die in de laatste 100 dagen van WOII ondergedoken zaten in de kloosterkelders. kloosterdorpsteyl.nl, forgivenessmuseum.com

Sfeermarkten Arcen

Arcen is een mooi dorpje aan de Maas – extra leuk tijdens de zomerse Sfeermarkten iedere woensdag. ook hier vind je fijne terrasjes: aan het dorpsplein én aan de Maas (zoals Alt Arce, hieronder). liefdevoorlimburg.nl

Château Holtmühle

Noord-Limburg grossiert in terrassen aan het water én kastelen. Château Holtmühle combineert beide. Leuk voor een fietspauze vlak onder Venlo, tussen knooppunt 69 en 14. bilderberg.nl

 

Beeld oa liefdevoorlimburg.nl

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.