Midzomernachtvuren (en e-biken!) in Saalfelden-Leogang

0

Het is een magisch gezicht, de talloze bergvuren in de Oostenrijkse regio Saalfelden-Leogang tijdens midzomernacht. Vanuit de vallei zie je een compleet snoer van vuren om je heen, op plateaus en uitkijkpunten. Bijzonder om mee te pikken, in een bijzonder fietsvriendelijke regio!

De gewoonte om vuren aan te steken op de bergen op het moment dat de astronomische zomer begint dateert uit de 12e eeuw. Het ritueel ontstond vanuit het idee om kwade demonen af ​​te weren, en groei en vruchtbaarheid te bevorderen. Je vindt het gebruik terug op verschillende plekken in Europa. Ook in Salzburg en Tirol worden honderden bergvuren ontstoken waardoor de indrukwekkende bergketens compleet worden ondergedompeld in een mystiek licht. Moet je meemaken! Dit jaar worden de vuren ontstoken op 23 juni. Meer info vind je hier: https://www.saalfelden-leogang.com/en/news-events/events/sonnenwende 

Honderden kilometers fietspad

Met meer dan 1200 km aan fiets- en mountainbikepaden is er ook buiten de midzomernachtvuren veel te beleven. Dit is dé bike regio in Oostenrijk bij uitstek. Verwonder je over de waaghalzen bij de MTB-wereldkampioenschappen en ga daarna lekker relaxed een stukje fietsen over de paden in de vallei, met een terras stop in de stad. Wel 480 km fietspaden lopen door de vallei, perfect voor de ‘gewone’ fiets of ebike. Alle routes vind je hier: https://www.saalfelden-leogang.com/de/region-erleben/biken/tourenkarte-bike 

   

Fijne fietshotels & leuke evenementen

Door de focus op mountainbiken (je vindt er een professioneel bikepark) profiteer je hier ook als recreatieve fietser van een goede infrastructuur met fietsvriendelijke bedrijven, mountainbikewinkels en scholen. De fietshotels zijn hier niet mis! Ook worden er leuke evenementen georganiseerd zoals het jazz festival en authentieke dorpsactiviteiten. Ideetje voor deze zomer…?

Meer info: www.saalfelden-leogang.com  

Beeld midzomernachtvuren: © Peter Kühnl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.