Brocantemarkt op Slot Loevestein (met fietsroutes!)

0

Op zondag 10 juni 2018 is Slot Loevestein het sprookjesachtige decor voor ‘Brocante op Loevestein’. De mooie middeleeuwse binnenplaats en voor de brug van het Slot worden omgetoverd tot een sfeervolle brocante wereld.

Ruim 40 deelnemers tonen hun mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk, Engeland en België. Er is live muziek, gezellige terrasjes en Slot Loevestein is die dag ook te bezoeken. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven.

Fietsroute langs Slot Loevestein

Combineer je bezoek aan de markt met een mooie fietstocht rond Slot Loevestein. De vesting ligt tussen de Maas en de Waal, in een prachtig rivierengebied. Op de site van de vesting vind je leuke routes, zoals de knooppuntenroute Rondje Pontje van 65 km. Dit is een van de mooiste ‘pontjesrondjes’ door het Rivierenland. De route start in Gorinchem en doet alle historische plekken in de Vestingdriehoek aan. Je kunt de tocht inkorten tot 21 km als je wat meer tijd wilt hebben voor de markt. De Landelijke Fietsroute Vesting3hoek van 55 km is ook de moeite waard, deze combineert natuur en cultuurgeschiedenis. Zo kom je bijvoorbeeld langs verschillende onderdelen van de Hollandse Waterlinie.

Meer info: www.slotloevestein.nl 

Informatie over de markt vind je op Facebook 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.