Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’

0

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni kun je mee met de kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’: een  mooie fietstocht met kunst, theater en muziek op bijzondere locaties in Salland.

Dit jaar – het is inmiddels de 15e editie – fiets je langs (historische) boerenerven, statige bomenlanen, een kwekerij, kapschuur, prachtige tuin en kleine dorpen, waar je telkens geniet van kunst op locatie. De route van 25 kilometer loopt door het buitengebied van de gemeente Deventer; dit jaar kom je langs Haarle, Nieuw Heeten en Schoonheten. Startpunt van de route is Okkenbroek, maar je kunt op elk willekeurig punt van de route starten: op iedere locatie is het programmaboekje gratis te verkrijgen. Met onder meer de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk enzovoort. De fietsroute is geheel bewegwijzerd en voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte versie van 14 km.

      

Kunst, theater en muziek
Professioneel beeldend kunstenaars maken speciaal voor de locatie nieuw werk. Zoals de architectonische elfenbankjes aan de bomen, van Marianne Lammersen. Willem de Haan brengt bezoekers uit de randstad met de metro op de Eekteweg – maar dat moet je misschien niet heel letterlijk nemen. Faboloka speelt een poëtische voorstelling en Duo Berlingo laat de thema’s speelsheid en kameraadschap zien. Ook is er amateurtheater in Okkenbroek zelf.

Tijd:10.30 tot 17.30. Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt € 2,50 p.p., kinderen en jongeren t/m 12 jaar fietsen gratis mee. Het volledige programma vind je hier: www.kunstvanhiertotginder.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.