Super zomers: fietsen langs het water van Weerribben & Wieden

0

Hoe zomers wil je het hebben? In de Weerribben & Wieden kun je kilometers fietsen langs het water, van smalle slootjes tot grote spiegelende meren. Om de haverklap kom je een pontje of een bruggetje tegen. Tel er de pittoreske dorpjes bij op en je hebt een superbestemming voor een zomers fietsweekend.

De Wieden: fiets mee aan boord 

Must: de EcoWaterLiner. Dit voelt niet meer als een veerpont, dit is een complete boottocht: met de boot vanuit Blokzijl steek je de hele Beulakerwijde over! De Blokzijl-boot vaart vanaf Blokzijl naar bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster, de Giethoorn-boot gaat van Giethoorn naar bezoekerscentrum De Wieden en weer terug naar Giethoorn. Zo kun je er een mooi tochtje van maken – mét je fiets, want die mag mee!


De Weerribben: op de fiets de slootjes af

In de Weerribben kun je leuk fietsen langs de slootjes, waar nu tal van wilde planten in bloei staan. Er zijn tal van gratis routes te vinden, bijvoorbeeld het Rondje Weerribben. Pik een terrasje aan het water in Kalenberg, val hier ook even binnen bij het bezoekerscentrum en speur naar sporen van otters. En vooral: geniet van de ouderwetse rust hier, want die is ongeëvenaard. Een blik terug in de tijd!

Wie, wat & waar: de Weerribben & Wieden

Waar liggen Giethoorn, de Weerribben en Wieden ook alweer? Bereid je voor op een vrije val vanuit de ruimte!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer info: www.visitweerribbenwieden.com

Of bekijk de website van Visit Oost!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.