Weekendje België: langs de Maas naar de Tuinen van Annevoie

0

Zin in een weekendje weg? Wat dacht je van België? Hier kun je relaxed fietsen langs de Maas, via de Maasfietsroute. Je pikt meteen bijzondere bezienswaardigheden mee zoals de pas gerenoveerde Tuinen van Annevoie.

Moeiteloos langs de Maas
Onlangs is de laatste bewegwijzering geplaatst en is de nieuwe Maasfietsroute een feit! In de Ardennen is het relaxed fietsen langs deze mooie rivier. Het deel in België van 155 km brengt je langs Namen en Dinant. Een idee voor mooie dagetappes! Het routegidsje voor het Waalse gedeelte kun je hier gratis downloaden.

Watertuinen van Annevoie
Na een grondige renovatie zijn de Tuinen van Annevoie heropend. Een leuke afstapper tussen Namen en Dinant, op korte afstand van de Maas. De Tuinen van Annevoie zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa. Het bijzondere is dat het water kan stromen door het natuurlijke hoogteverschil. Zo wandel je er langs watervallen, fonteinen en bassins door tuinen in diverse stijlen. Je ontdekt er telkens weer nieuwe landschappen, van de prachtige perspectieven van de Franse tuinen, de fantasie van de Engelse stijl tot de intieme charme van de Italiaanse stijl. Gemene deler: in al deze watertuinen uit de 18de eeuw staat natuurlijke charme op de voorgrond. Tip: een kortingsbon voor de Tuinen van Annevoie vind je hier!

Beeld: België Toerisme Wallonië – Ardennen 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.