Super sfeervol stadshotel: Hotel New York

0

Dit voorjaar is het precies 25 jaar geleden dat Hotel New York officieel geopend werd. Het pand heeft een rijke geschiedenis: het deed ooit dienst als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Na jaren leeg te hebben gestaan werd het omgevormd tot hotel. Een leuke zomerse stek voor een citytrip.

Hotel New York is een eigentijds hotel en café/restaurant, op één van de mooiste locaties van Rotterdam. Je proeft hier nog steeds de gastvrijheid en de allure van het reizen van toen, een mooie ode aan het verleden. Van buiten heeft het voormalige hoofdkantoor een kosmopolitische uitstraling. De symmetrische gevelindeling met balkons, erkers, torens en versieringen waren destijds allemaal voorwaarden waaraan de meeste hotels, gebouwd rond 1880, moesten voldoen. Hotel New York ligt op een mooie plek op de Kop van Zuid met uitzicht op de skyline van de stad, de haven en de rivier. Rust in de stad. Hoewel – het is een populaire plek!

      

Het mooiste terras van Rotterdam

Het terras van Hotel New York is bij mooi weer de beste plek van de stad. Op de kop van de Wilhelminapier voelt het hier als vakantie, met uitzicht op de Hollandse luchten, skyline van de stad en watertaxi op de Maas. Het terras is geopend van 10.00 tot 00.00 uur, je kunt hier dus lekker lang blijven plakken. Ga languit in een van de strandstoelen of kies iets lekkers van de kaart. Een uitsmijter, gebakje of plateau oesters smaakt hier extra lekker.

Expositie Hotel New York

Museum Rotterdam brengt een ode aan het 25 jarig bestaan van dit markante hotel met de tentoonstelling: Hotel New York, story of pioneers. De expo neemt je mee op een tijdreis door negen uniek vormgegeven kamers. Van het verhaal van de eerste pioniers; de landverhuizers, loop je door naar de HAL, de cruiseschepen, de Kop van Zuid en de hotelpioniers. Destijds was de Wilhelminapier een plek om te mijden. Mede dankzij de transformatie van het hoofdkantoor tot hotel is deze pier de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van Rotterdams kenmerkendste locaties. In 25 jaar is Hotel New York uitgegroeid tot een icoon – en tweede huiskamer voor veel Rotterdammers. Maar belangrijker nog: het is ook gewoon een bijzondere uitvalsbasis met fijne kamers om op je gemak de stad te verkennen.

Hotel New York, https://hotelnewyork.nl/ 

De expositie loopt  tot 1 november 2018, meer info: https://museumrotterdam.nl/tentoonstellingen/hotel-new-york  

Er is ook een speciale stadswandeling rond het 25-jarig bestaan van Hotel New York: https://museumrotterdam.nl/ontdek/stadswandeling-25-jaar-hotel-new-york 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.