Op de fiets naar de Tuindagen in het Park van Beervelde

0

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is ‘Beervelde’ een begrip. De Tuindagen hier zijn een complete happening met honderden exposanten – leuk om even langs te fietsen! Meteen op de agenda zetten: de lente-editie van de Tuindagen is dit jaar op 11, 12 en 13 mei.

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn inmiddels een begrip, zelfs op Europees niveau. De locatie is ook een plaatje: een grafelijk kasteeldomein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek, dichtbij Gent. Met wel 230 exposanten is dit een schatkamer voor de plantenliefhebber, of je nu komt kijken of kopen. Decoratie en antiek voor de tuin, ambachten, kinderanimatie, muziek, workshops en culinaire streekproducten: je raakt er niet gauw uitgekeken. De Tuindagen vinden twee keer per jaar plaats, maar die in de lente is toch wel de leukste. Kijk hieronder voor een impressie. Beetje te druk? Ook buiten de Tuinendagen is Beervelde heel mooi 😉

Scroll even door naar beneden voor fietsroutes langs (of in de buurt van) Beervelde!

    

Ledebeekroute

Deze bewegwijzerde route langs het Park van Beervelde start in het dorpscentrum van Lochristi en voert je langs landelijke wegen door de  Beervelde, Zeveneken en Zaffelare. Je ontdekt ook het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke en het dorpje Mendonk. Lochristi is vooral bekend voor de bloemen- en sierteelt, vooral de azalea.

Startpunt: Kerk Lochristi, Dekenijstraat – 9080 Lochristi
Afstand: 46 km

Grimbeert route

Deze route komt niet pal langs Beervelde, maar het is zo’n mooie tocht dat we ‘m toch willen tippen. Grimbeert is de das uit het verhaal van Reynaert De Vos, dat afkomstig is uit deze regio. Deze fietsroute loopt door in het meest zuidelijke deel van het Waasland, door de Lokerse groene long naar de bosrijke Waasmunsterse Heide. Langs enkele fraaie kastelen, de Durme-dijken en het Europees natuurreservaat Molsbroek keert de tocht terug naar Lokeren.

Startpunt: Toeristisch infokantoor, Markt 2 – 9160 Lokeren
Afstand: 43 km

De roze olifantroute

Ook deze route komt niet langs Beerveld, maar wel langs heel veel terrasjes in Gent! Het park is simpel te vinden door de Haanhoutstraat vlakbij knooppunt 8 rechtdoor te volgen. Het zuiden van Gent geeft toegang tot prachtige natuur, via een fietspad naast de Schelde. Duik in de route vanaf het Keizerpark, of start de route aan het Liedermeerspark in Merelbeke. Deze tocht is ook leuk met kinderen achterop, er zijn meerdere plaatsen waar ze vrij kunnen ravotten in een speeltuintje, terwijl je even een pintje drinkt.

Startpunt: Liedermeerspark, Verlorenbroodstraat – 9820 Merelbeke
Afstand: 38 km

Kastelenroute

Ontdek je liever de kastelen in het buitengebied van Gent? Fiets dan deze route langs de oevers van de Schelde, waar de rijke industriëlen  hun riante buitenverblijven bouwden. Je rijdt over imposante dreven en parken, door het natuurgebied van de Kalkense Meersen en langs de velden en serres van bloemisten. Pronkstuk is het kasteel van Laarne, een imposante middeleeuwse waterburcht met een vermaarde zilvercollectie. Ook deze route komt niet vlak langs het park, maar je kunt er gemakkelijk naartoe fietsen.

Startpunt: Gemeentehuis Destelbergen, Dendermondsesteenweg 430 – 9070 Destelbergen
Afstand: 48 km

 

Meer info: Toerisme Oost-Vlaanderen, Park van Beervelde  

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.