Verscholen insider tip op het Franse platteland: Monsieur Deux

0

Op zoek naar dat ene heerlijke logeeradresje in een rustig hoekje van Frankrijk? Lekker eigenwijs maar toch stijlvol vormgegeven, dichtbij een leuk dorp met een markt en fijne fietsweggetjes? Monsieur Deux!

De naam Monsieur Deux is een verwijzing naar de trotse eigenaren, Harold en Johan, die sinds een paar jaar in Frankrijk wonen. Eerst kochten ze La Fermette Lot en sinds 2016 zijn ze ook de trotse eigenaren van Le Chateau, het huis naast de fermette. Monsieur Deux bestaat uit twee boutique gîtes voor 6 personen; allebei met een eigen, intieme sfeer en bergen luxe, vrijheid en rust.

Slenteren over de markt 

Net zo rustig is het Franse platteland hier in de streek Berry. Je logeert net buiten Saint Aout, het dorp waar je iedere dinsdag over de grootste markt van de regio kunt slenteren en waar de herinnering aan de Franse schrijfster George Sand doorleeft. De omgeving van Monsieur Deux is glooiend en heuvelachtig, ideaal om te verkennen met de fiets!

Boutique gîtes

Dat het wel even anders kan dan een leegstaand huisje vullen met wat overgebleven meubilair bewijzen de boutique gîtes. Het interieur is niet direct iets wat je verwacht in deze rustige uithoek van Frankrijk, traditioneeel is het allerminst. Een leuke verrassing – en stiekem past het prachtig bij de monumentale panden en uitgestrekte tuinen.

 

Tuin met fruitbomen

La Fermette Lot is een romantische, karakteristieke boerderij, omgeven door een grote tuin en eindeloze landerijen. Dé plek om helemaal tot rust te komen. De sfeervolle vintage inrichting gaat mooi samen met het authentieke karakter van de ruim 130 jaar oude woning. In de zomer is het hier heerlijk relaxen in de grote tuin, in de winter kun je lekker wegdommelen dicht bij een van de houtkachels. Le Chateau ligt naast de boerderij en grenst aan het woonhuis van Harold en Johan. Het ongedwongen, gezellige vintage interieur zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. In de grote tuin kun je genieten van appel- en perenbomen. Ook een mooi plekje in ieder jaargetijde – iets voor de nazomer of herfst?

Meer info: https://www.monsieurdeux.com  

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.