Bloesemfietsen in VlaamsBrabant- met nieuwe kunstroutes

0

Vlaams-Brabant staat in bloei! Tijd voor een mooie fietstocht langs boomgaarden vol bloesem. Nieuw dit jaar is ‘Fruitbeeldig’, vier nieuwe uitgestippelde fietsroutes langs 11 kunstwerken te midden van de Hagelandse fruitboomgaarden.

Alle fruitboomgaarden staan in bloei, het Hageland wordt gehuld in de geuren van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken. Via de online bloesemfluisteraar kun je de bloeiwijze van de bloesems op de voet volgen met de bloesemcamera’s van peer, appel en kers. Hageland is de regio die zich uitstrekt ten oosten van de stad Leuven, een mooi gebied om te ontdekken. Vooral in het voorjaar!

  

Nieuw: Fruitbeeldig Hageland

Nieuw dit jaar is ‘Fruitbeeldig Hageland’. Op 11 locaties in het Hageland lieten kunstenaars zich inspireren door de vele fruitboomgaarden. Op deze locaties duiken permanente kunstwerken op die de fruitstreek een extra boost geven. Via drie nieuwe kunstroutes en één familieroute kun je deze kunstwerken ontdekken.

Een van de werken is bijvoorbeeld ‘Symbiose’ van de Hagelandse kunstenaar Wilfried de Cock. Op het kruispunt van de Kwadeplasstraat en de Heirbaan in Attenrode (Glabbeek) kijkt een fruitteler uit over de vallei vanuit zijn huisje. Het werk bestaat uit een cortenstalen huisje dat rondom de boom ter plaatse werd geïnstalleerd. De takkenstructuur is zichtbaar gebleven en de figuur op het dak heeft een huid van bronzen schors. Met zijn werk vertelt Wilfried de Cock het verhaal van de fruitteler en zijn familie wiens levens volledig in het teken staan van de fruitteelt en als het ware vergroeid zijn met de natuur. Bijzondere ontdekkingen!

 

Meer informatie: www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloeiend-hageland

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.