Doowitt, onzichtbare helm

0

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar toch zijn Nederlanders niet snel geneigd een helm te dragen bij het fietsen. Terwijl dat in het buitenland heel gewoon, en soms zelfs verplicht, is. Bij ons gaat het vaak om het feit dat we het er gek uit vinden zien. DOOWITT wil daar iets aan doen. Zij ontwikkelden een helm die je onder een pet, hoed, hoofddoek of muts kunt dragen. Zo is je helm onzichtbaar, maar is je hoofd toch beschermd.

Veilig

Hoofdletsel is één van de meest ingrijpende verwondingen in het verkeer. Met de DOOWITT verlaag je de impact op je hoofd met 90% ten opzichte van een onbeschermd hoofd. Omdat DOOWITT een sterke Polycarbonaat buitenkant heeft, beschermt hij tegen scherpe en harde voorwerpen. En door de gebruikte materialen, veert hij na een val volledig terug in model en kan gewoon weer gebruikt worden. Een kinband ontbreekt, dan zou het ook weer duidelijk herkenbaar worden. Dus het is wel te hopen dat hij goed op het hoofd blijft zitten tijdens het vallen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Doowitt is een uitvinding van vader en zoon Hooijer, die grote plannen hebben met het product. Ze willen de onzichtbare helm in heel Europa op de markt brengen. Wat denk je? Gaat dit aanslaan in Nederland?

Meer info: doowitt.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.