Fietsen in Oostenrijk? Een plaatje!

0

Fietsen door Oostenrijk heeft iets magisch: elke dag weer heb je het gevoel alsof je door een gigantische ansichtkaart rijdt. Ook zin om dat eens te bleven? En geen idee waar je moet beginnen? We zetten drie fijne standplaatsen op een rij voor een topfietsvakantie in Oostenrijk. Verder kent het land een scala aan fietsroutes. We pikken er drie mooie uit.

Standplaats Oostenrijk

Drie gebieden die in Oostenrijk beslist de moeite waard zijn: Karinthië en de deelstaat Klagenfurt am Wörthersee, en de Wilder Kaiser.
Door het mediterrane klimaat is het in Karinthië, in het zonnige zuiden van Oostenrijk, fantastisch fietsen. Trap heerlijk rustig langs de prachtige rivieren en meren. Of trek met een e-bike de bergen in. Het zuidoostelijk gelegen gebied biedt het beste van twee werelden: een typisch Oostenrijks ansichtkaartlandschap en een mediterraan klimaat. Dat maakt het tot een ideale fietsregio. Daarbinnen is Klagenfurt, vol zuidelijke fair en met de prachtige, turquoise Wörthersee ideaal voor zomerse fietstochten.

Daarnaast is er de regio Wilder Kaiser, in het Tiroolse laagland tussen Kufstein en Kitzbühel. Met op de achtergrond een indrukwekkend bergmassief leef je je uit op 350 kilometer aan fietsroutes. Voor gewone fietsers én e-bikers, want het gebied profileert zichzelf als echte e-bikeregio. Dus doe mee met een Bike & Hike of vind je eigen pad via de online routeplanner. Blijkt een tocht net wat te pittig? Geen nood: je fiets mag mee met de kabelbaan.

Route top 3

Drie trajecten die hoe dan ook de moeite waard zijn in Oostenrijk: de Donauradweg, de Tauern-fietsroute en de Neusiedler See-fietsroute.
De eerste is het Oostenrijkse deel van de Donauradweg: van Passau naar Wenen en geschikt voor alle niveaus. Doe er lekker zo lang over als je wilt.
Met de Tauern-fietsroute daal je af van Krimml bij natuurpark Hohe Tauern, langs de rivier richting Zell am See en Salzburg om weer te eindigen bij je startpunt.  Dat doe je via 600 hoogtemeters en prachtige uitzichten.
Tot slot fiets je rond de Neusiedler See langs schilderachtige wijngaarden en deels ook over een verstild Hongaars platteland. De vlakke route is heet toegankelijk en naar goede wijn en lekker eten is het nooit ver zoeken.

Meer weten? Lees alles in FietsActief nummer 2 of ga naar www.austria.info/fietstips.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.