Bijzondere belevenissen in de zon: Algarve Nature Week

0

Zin in een bijzondere zonvakantie? Van 13 t/m 22 april worden er in Portugal leuke activiteiten georganiseerd tijdens de Algarve Nature Week – met fikse kortingen. Gauw een lastminute boeken dus!

De Algarve Nature Week staat bol van de verrassende actieve uitstapjes. Van een paraglide- of paardrijavontuur, walvisspottour of wandeling, tot kitesurf- of klimles: het kan allemaal en ook nog eens met een fikse korting. Ook veel hotels hebben speciale acties en arrangementen, zie www.algarvenatureweek.pt

Leuke activiteiten in de Algarve

Wel 150 buitenactiviteiten staan er deze 10 dagen op het programma. Voor vrijwel alle activiteiten geldt: je hoeft geen ervaring te hebben. Altijd al eens stand-up paddleboarden (SUP) willen proberen? Waarom doe je dat niet hier, op een spectaculaire plek: bij de bekende Benagil grot met zijn mooie strand. Nog wat bijzondere uitstapjes: ballonvaren boven de kust, met een catamaran het water, bootcampen en paardrijden met uitzicht over zee. Maar je kunt ook een surf- of duikles nemen, kajakken in het moerasland van Castro Marim, quadbiken door de bergen van Monchique of mee op een vogelexcursie in de Ria de Alvor. Of fiets door het groene binnenland! Er worden wel acht verschillende fietsexcursies georganiseerd, hier vind je er meer over. 

Nieuwe site met fietsroutes

En er valt nog veel meer te fietsen aan de Algarve. Alle routes zijn nu bovendien een stuk inzichtelijker gemaakt met de nieuwe website cyclingwalkingalgarve.pt. Elke bewegwijzerde route is gecategoriseerd op moeilijkheidsgraad, de geschatte tijd en bezienswaardigheden. Je pikt meteen handige tips mee over brochures en kaarten die je kunt downloaden, en accommodatiesuggesties of excursies. De langeafstandsroutes Via Algarviana en Rota Vicentina staan er ook op. Deze laatste is opgedeeld in verschillende mooie rondjes, een leuke manier om kennis te maken met het authentieke landelijke westen van de Algarve.

Themaroutes in de Algarve

Ook mooi is de Grande Rota do Guadiana, een wandel- en fietspad dat van Vila Real de Santo António naar Alcoutim leidt langs de rivier de Guadiana. Onderweg ontdek je historische bezienswaardigheden als het kasteel van Castro Marim. De Ecovia do Litoral verbindt Vila Real de Santo António met Sagres, een fotogenieke tocht. En als je de smaak te pakken hebt gekregen kun je nog even doortrappen, want deze route maakt deel uit van de EuroVelo1 langs de Atlantische kust, van Sagres  helemaal tot in het noorden van Scandinavië. Je kunt dus nog even vooruit…!

Meer informatie over de Algarve: www.visitalgarve.pt

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.