Pintje?

0

De regio met de rijkste Belgische biercultuur ligt amper 20 km ten zuiden van Gent. En met een eeuwenoude geschiedenis van bier brouwen, die vandaag verder wordt gezet door 8 brouwerijen met absolute topbieren. De regio is vooral bekend door de Ronde van Vlaanderen die er jaarlijks doorheen walst. Maar ook vanwege de rust, de groene heuvels, de kasseibaantjes en de tientallen unieke Vlaamse cafés die je met open armen ontvangen. Maar waar vind je die cafeetjes? Om fietsers en wandelaars op weg te helpen naar de bijna honderd bieren die in de Vlaamse Ardennen worden gebrouwen, is er nu een toeristische kaart die de Belgische brouwerijen, cafés en drankenhandelaars in de kijker zet. 4 fiets- en 3 wandelroutes maken het toeristen gemakkelijk om de streek te verkennen en probleemloos hun dorst te kunnen lessen. Oudenaarde, Geraardsbergen, Zwalm en Zottegem zijn niet toevallig de startpunten van deze routes. Hier vind je de brouwerijen die de kelders van de 72 cafés op de kaart bevoorraden. Te bestellen via www.tov.be/nl/planbier. En fijn voor Hollanders: het is gratis

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.