Leuke lenteadresjes: 3 tips uit het nieuwe boek Fris

0

De lente is de tijd waarin de natuur langzaam ontwaakt uit haar winterslaap – en wij ook! Tijd om er weer eens op uit te trekken en in een heel andere omgeving een mooie fietstocht te maken langs boomgaarden vol bloesem, dartelende lammetjes en dansende koeien dansen in de wei. Het nieuwe boek Fris staat vol lenteadresjes: wij pikten er drie uit.

Het nieuwe lenteboek van inspiratie site Bijzonder Plekje staat boordevol tips en adresjes op maximaal 4 uur rijden van Utrecht. Stuk voor stuk top stekjes om de lente op haar mooist te beleven.

Het Raatshuisje

Dit verwenadres ligt mooi in het groen bij Ulvenhout, vlakbij de Brabantse stad Breda. Een ultiem lenteadres met al die pasteltinten. Het mintgroene buitenhuisje is te huur als suite en voorzien van luxe, comfort en een hip interieur. Een extra lang Auping boxspring bed, een Nespresso koffiemachine met bijbehorende koffie, een uitgebreid ontbijt dat met een beetje geluk geserveerd wordt in de lentezon op de veranda… helemaal leuk zijn de paarden waar je zo op uit kijkt. Een fijne uitvalsbasis voor een fietstocht door de bossen, langs het meanderende riviertje de Mark en door het gezellige dorp Ulvenhout. Las een tussenstop in in Breda met zijn gezellige terrassen!

De Weide Wereld

De lente is ook een leuke tijd voor een stedentripje. Naar Brugge bijvoorbeeld, waar je deze fijne B&B vindt.
Dit charmante plekje ligt op fietsafstand (7 km) van Brugge, midden in natuurgebied ‘Het Beverhoutsveld’. Je kijkt mooi uit over dit beschermde gebied en met een beetje geluk zie je ’s morgens en ’s avonds de koeien passeren. De B&B is heel passend op ecologische wijze gerenoveerd en je ziet er de passie voor reizen van de eigenaren in terug. Voor de gasten is er een gezellige woonkamer met houtkachel, een volledig ingerichte keuken en een  tuin waar je de lente ziet ontluiken. Voordat je op de fiets naar Brugge stapt, geniet je van een uitgebreid ontbijt, dat bij mooi weer wordt geserveerd op een van de terrasjes of in de tuin.

B&B De Smokkelmolen

Een prachtige bestemming voor het voorjaar is ook het Jekerdal, net over de grens bij Maastricht. En laat dit fijne adresje nou precies aan de oevers van de Jeker liggen, midden tussen wijngaarden! De watermolen is gerestaureerd en weer in werking als graanmolen. Je hebt er ook fijne gastenkamers tot 4 personen met goede boxsprings, een zitje en regendouche. De persoonlijke aandacht, het oog voor detail en de fijne extra’s maken deze plek extra bijzonder. Zo kun je er niet alleen ontbijten, maar ook bourgondisch dineren met biologische producten of de dag afsluiten met een drankje in de wijnbar of huiskamer. Het zonnige terras aan het water is een mooi plekje om de eerste voorjaarszon mee te pikken. Maar je hoopt hier bijna op frisse avonden, want dan  wordt de houtkachel voor je aangestoken. Super handig: fietsen zijn te huur bij de Smokkelmolen.

Meer inspiratie

Nog niet genoeg inspiratie? In het boek vind je nog meer leuke logeeradressen en fijne terrasjes om de eerste warme zonnestralen op je huid te voelen. De mooiste fiets- en wandelroutes langs bloesems en bloembollen worden getipt, net als de lekkerste recepten om de lente te proeven. Het boek is kleurrijk geïllustreerd met grote foto’s, illustraties, afvinklijstjes en verrassende quotes. Fris nodigt je uit om in de lente weer lekker naar buiten te gaan!

Meer info: https://www.bijzonderplekje.nl/blog/boek-fris

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.