Begin bij de basis: goede onderkleding

0

Hoe slecht het weer ook is, het is geen reden om niet te fietsen. Met de juiste onderkleding trotseer je alle elementen, zoals met dit Bontrager B2-ondershirt.

37.5-technologie
Thirtysevenfive is een Amerikaanse firma uit Boulder. Het bedrijf is gespecialiseerd in active wear. De opzet is om de lichaamstemperatuur op 37,5 graden te houden. Dit doen ze door hoogwaardige polyester kunststoffen te ontwikkelen, zoals Gore Tex en Coolmax.

B1, B2 en B3?
Bontrager voert met B1, B2 en B3 drie basislagen. Hoe hoger het cijfer, hoe meer het beschermt tegen weersinvloeden. De B1 is vooral voor warm weer en is er in varianten zonder mouwen. Er is zowel een heren- als damescollectie.

Maatvoering
De B2 is er in XS tot en met 3XL. Leidraad: heb je van sportkleding een M en wil je een B2, koop dan ook een M. Pas in de winkel, of bestel online twee maten en retourneer de minst passende.

Merino-wol
Deze wol komt van Merino-schapen. Per vierkante centimeter groeien bij zo’n schaap tien keer zoveel haartjes als bij een ander schaap. Merino’s produceren zo’n vijf kilo wol per jaar. De wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom heel geschikt voor sportkleding. Kriebelen doet de wol niet en het heeft door de fijne structuur goede, ademende kwaliteiten.

Alternatieven

Agu Secco
Met DNA Triple function-systeem. Dit bestaat uit drie elementen. Dry: het zweet wordt snel opgenomen en afgevoerd naar een volgende laag waardoor de huid droog blijft. Newfit: eensluitende pasvorm door een verlengd achterpand en gebruik van comfortabele, elastische materialen. Air: het shirt bestaat deels uit S.Café polyester, dit is gemaakt van gerecycled koffieresidu. In wit en zwart, ook met col, in maten M tot en met XXL.
€ 39,99 agu.com

Decathlon B’Twin 500
Ontworpen voor wie regelmatig fietst bij koud weer gedurende ritten van circa twee uur. Dit herenondershirt met lange mouwen zorgt ervoor dat je het lekker warm hebt onderweg. Licht en bijzonder aangenaam om te dragen dankzij de stof die transpiratie snel afvoert. Vier kleuren, in maat S tot en met 2XL.
€ 14,99 decathlon.nl


Castelli Prosecco LS

Echt wielrenshirt van 100 procent polyester. Anatomische pasvorm, platte naden en uitstekende vochtregulatie. Met 137 gram vrij licht en ideaal voor sportieve fietsers. In maat S t/m XXL.
€ 79,95 castelli-cycling.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.