Route Haren – Volop voorjaar rond het uitbundig groene Haren en Zuidlaren

0

De veelzijdigheid van het landschap is verrassend: je fietst langs brede zandpaden, door sfeervolle dorpen en spot vogels in de ‘natte natuur’. Zelf strijk je onderweg neer op een terrasje aan het glinsterende Zuidlaardermeer.

Op een zonnige ochtend stappen we met onze fietsen uit de trein in het hart van het groene villadorp Haren. Voor we onze tocht richting Zuidlaren starten, dwalen we nog wat rond in het levendige centrum. Hier door de lommerrijke straten rijden is al leuk: we passeren elegante huizen, de Gorechtkerk, boetiekjes in de Kerklaan en de statige Rijksstraatweg, en we doen koffie met taart bij banketbakker Huize Rodenburg. Als we dan eindelijk op pad gaan, betreden we aan de rand van het dorp Sassehein, een particulier natuurgebied dat bestaat uit twee plassen – geliefd bij vissers en wandelaars – en een paviljoen. Rondom het kronkelende fietspad is het één groene oase, met oude boerderijen, hoge bomen en uitgestrekte weilanden. Af en toe zien we een ruiter, grazend vee, en bewoners die hun hond uitlaten, maar verder vind je hier niets anders dan rust.

Startpunt: NS Station Haren
Afstand: 41 km
Route: Route Haren

Lees het volledige artikel van de route Haren in FietsActief 1. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

Route Haren – Volop voorjaar rond het uitbundig groene Haren en Zuidlaren
Beoordeel deze route

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie