Uitdaging: heel IJsland rondfietsen voor het goede doel

0

Van 26 tot 30 juni 2018 brengt WOW Cyclothon voor de zevende keer fanatieke fietsers naar IJsland voor een non-stop estafetterace op The Ring Road, een 1.358 kilometer lange route door heel het land. Een unieke kans om IJsland op een andere manier te ontdekken, individueel of in teamverband. De inschrijving is begonnen – doe jij ook mee dit jaar?

De non-stop estafette race duurt 3 dagen en vindt plaats tijdens de legendarische midzomernachtperiode, als het 24 uur per dag licht is op IJsland. Je kunt meedoen in teams bestaande uit 4 of 10 fietsers, gevolgd door een volgauto. Door teams van 10 personen kan er per persoon een kortere afstand worden gereden, waardoor minder ervaren wielrenners ook kunnen deelnemen aan de WOW Cyclothon. Voor de echte die-hards is er ook een individuele categorie beschikbaar.

The Ring Road

De 1.358 kilometer lange route begint in Reykjavik en voert via The Ring Road langs de mooiste landschappen van IJsland onder de middernachtzon. Zo ontdek je gletsjers, machtige watervallen, de spectaculaire kustlijn, fjorden, nationale parken en opvallende vulkanen. De race wordt vaak binnen 48 uur afgerond door het winnende team. Sommige teams doen mee met de Cyclothon met alleen het winnen van de eerste prijs voor ogen. Anderen doen mee voor de unieke ervaring, de sfeer van de wedstrijd en het prachtige landschap langs de route. Je kunt het evenement combineren met een vakantie: een bezoekje aan de Blue Lagoon is lekker ontspannend voor je spieren na zo’n pittige tocht!

Goed doel

De afgelopen jaren hebben al meer dan 1.250 deelnemers de non-stop estafette van de WOW Cyclothon uit gefietst. Slechts 4 mensen hebben het tot nu toe aangedurfd om de tocht in hun eentje te fietsen. Het aantal deelnemers is de laatste jaren flink toegenomen: de eerste WOW Cyclothon telde slechts 78 deelnemers. Het sportevenement is opgericht en gesponsord door de CEO van de IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW air, Skúli Mogensen. De WOW Cyclothon zamelt elk jaar ook geld in voor goede doelen. In 2017 werd er meer dan 160.000 euro opgehaald voor de Icelandic Association for Search and Rescue. Het goede doel van 2018 zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.