Vive le vélo – fietsen als een God in Frankrijk

1

Zin te fietsen in Frankrijk en ben je op zoek naar inspiratie en leuke fietsroutes? Je vond het in het gidsje Vive le vélo – Fietsen in Frankrijk, dat je gratis kreeg bij FietsActief nummer 8 -2017. Goed nieuws: deze gids is nu ook online beschikbaar!

Je hoeft natuurlijk niet per se veel en lang te fietsen om te kunnen genieten van het goede Franse leven. Je kunt ook prima één regio ontdekken, tijdens korte rondritten, of vanuit één standplaats. De wijngaarden van de Bourgogne, de verscheidenheid in het landschap van de Atlantische Loirestreek, het kasteelleven van de Loirevallei, de sprookjesachtige Elzas, de door de Ardennen krullende Maas, de verstilde Lotvallei: ze komen allemaal in het gidsje naar voren. En dan te bedenken dat er elk jaar weer meer routes bijkomen.

In 2020 telt het Franse routenetwerk 22.000 kilometer. Nu liggen er al zo’n 13.600 kilometers aan fietsvriendelijke wegen en fietspaden voor je klaar om te ontdekken. Of je nu voor één regio gaat of dwars door het land wilt trekken, de gids laat zien dat je in Frankrijk letterlijk en figuurlijk alle kanten op kunt.

Download hier het gidsje Vive le vélo – Fietsen in Frankrijk.

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. ik zou graag in het bezit willen komen van het boekje van Bert SItters genaamd Velodyssee. Wij willen deze zomer de route langs het kanaal van Brest naar Nantes gaan fietsen. Wij reizen met een caravan.
    Hoe en waar kan ik dat boekje krijgen?