Elbe fietsroute valt in de prijzen: zomertip!

0
De Elbe fietsroute is verkozen tot beste toeristische product van Tsjechië. Het 370 kilometer lange fietstraject won de titel vanwege de uitstekende fietsvoorzieningen en de unieke mix van geschiedenis, architectuur en natuur. Ideetje voor de zomer?

We blijven even in Tsjechische sferen (zie ook het bericht over Tsjechische kasteelfietsroutes en -hotels), want de Elbe route is net in de prijzen gevallen. Tijdens een internationale toeristische beurs in Brno werd bekendgemaakt dat de Elbe route het beste toeristische product van Tsjechië is. Vooral de samenwerking tussen de regio’s, steden en organisaties werd geprezen.

Mooie landschappen, veel bezienswaardigheden

De Labská stezka – zoals de route wordt genoemd in het Tsjechisch – voert door vier Tsjechische regio’s, langs prachtige steden en natuurparken. Door de mooie omgeving en de culturele bezienswaardigheden onderweg is het traject bij veel fietsliefhebbers populair. De route is uitstekend bewegwijzerd en het grootste deel van het fietstraject is alleen toegankelijk voor niet-gemotoriseerde voertuigen. Ook de accommodatiemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Bijna tweehonderd accommodaties liggen langs de route, van campings tot kleinschalige pensions. Klinkt allemaal goed!

Fietsen in het Reuzengebergte

TOP Elbe Trail is een Europese lange afstand fietsroute en in totaal zo’n dertienhonderd kilometer lang. Het Tsjechische gedeelte is 370 kilometers en doorkruist de regio’s  Usti nad LabemMidden-BohemenPardubice en Hradec Králové regio. De bron van de Elbe bevindt zich in het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië. Fietsers kunnen de Elbe helemaal volgen tot aan de Duitse stad Cuxhaven, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

Meer informatie 

Geïnteresseerd? Vraag een Engelse of Duitse gids aan met uitgebreide informatie over de fietstrajecten, de overnachtingsmogelijkheden, de attracties en voorzieningen voor fietsers via amsterdam@czechtourism.com. Je krijgt de gids kosteloos per post opgestuurd. Online is ook veel informatie te vinden via www.labska-stezka.cz en www.cyklistevitani.cz/en

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.