Winters weekend Waterlooplein – design voor een prikkie

0

Zin in een weekendje weg? Amsterdam is altijd een goede keuze met de vele restaurants en musea. En het hoeft je niet de kop te kosten als je overnacht in het nieuwe Motel One aan Waterlooplein. Design voor een prikkie – helemaal in lijn met de vlooienmarkt voor de deur. 

De Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek heeft het hotel mede vormgegeven. Verwijzingen naar de vlooienmarkt, upcycling (hét thema van Eek) en oude Nederlandse meesters zie je overal in het hotel terug. Gerecyclede ramen, deuren, kasten en houten planken komen terug als muurbekleding en je ziet er zelfs een kroonluchter van antieke vlooienmarktlampen. Een uitgebreide muurbewerking laat close-up details zien, geïnspireerd op meesters als Rembrandt en Vermeer, die zijn omlijst door fotolijsten afkomstig van de vlooienmarkt.

Fietsroute langs parken en musea 

Op de fiets rijd je zo naar het Rembrandthuis waar je echte werken van oude meesters kunt bewonderen. Zin in een rondje door de stad? Deze route van Fietsknoop is een leuke: Amsterdam stad, van 35,7 km. De routes start bij het Centraal Station, maar je kunt ‘m ook oppikken vanaf het Waterlooplein. Van de binnenstad met zijn grachten en drukke straten fiets je door rustige parken en buitengebied. Omdat de route niet te lang is kun je overal op je gemak rondkijken. Bij de Nieuwe Kerk bijvoorbeeld, waar vaak mooie exposities zijn, of het Paleis op de Dam. In de ‘Negen straatjes’ kun je leuk rondsnuffelen en shoppen in sfeervolle straatjes met bijzondere winkels. Ook Museum de Hermitage, Theater Carré, Artis liggen aan de route.

 

Betaalbaar designhotel in Amsterdam

Overnachten in een designhotel op een A-locatie voor een betaalbare prijs, dat is de insteek van Motel One. Het hotel aan het Waterlooplein is inmiddels de tweede Nederlandse vestiging, de eerste ligt bij de RAI. Bij het nieuwe hotel aan het Waterlooplein slaap je al vanaf € 89,- per nacht. In de kamers ben je trouwens voorzien van alle luxe met boxsprings en 100% Egyptisch katoenen beddengoed, design fauteuils, vloerlampen en tafels. In de mini spa, compleet met regendouche en ecologische shower gel, kom je lekker bij van een fietstochtje door de stad. Alleen even sfeerproeven (en inspiratie opdoen) kan ook, in de One Lounge.

 

 

 

 

 

Meer info: Motel One Waterlooplein

Beeld fietsroute: Amsterdam Marketing

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.