Nieuw: Chocolate Trail door knus York

0

York is prachtig, ook (vooral!) in de winter zo tegen kerst. Het wordt helemaal leuk als je op de fiets de nieuwe Chocolate Trail volgt. Mjammie!

De meeste noordelijke steden in Groot-Brittannië haalden hun rijkdom uit wol, katoen en staal, maar York bouwde een stad uit chocolade. De rivieren brachten alle ingrediënten binnen, terwijl de spoorwegen de eindproducten door het land transporteerden. Rowntree’s ontwikkelde hier bijvoorbeeld Kit Kat en Smarties. Nu worden er ieder jaar 6 miljoen Kit Kats geproduceerd – 1 biljoen per jaar.

De nieuwe Chocolate Trail leidt je langs het chocolade erfgoed van de stad: van York’s Chocolate Story tot het Castle Museum met een ouderwets snoepwinkeltje en York Cocoa House. Maar je ontdekt ook andere highlights van York, zoals Fairfax House. Op het kaartje vind je ook de beste plekjes om chocolade te proeven, want daar gaat het natuurlijk om!

 

 

 

 

 

Voor fietsers

The Chocolate Trail is niet ontwikkeld voor fietsers, maar je kunt de locaties prima op de fiets afvinken. Sommige plekjes liggen ook wat ver uit het centrum, leuk voor een stukje fietsen. Zo vind je aan Terry Avenue Rowntree Park, een gedenkteken voor de cacaowerkers die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. De Rowntree’s schonken het park in 1921 aan de stad. Ook net buiten het historische hart van de stad ligt Goddards House & Garden, waar Noel Terry woonde van het chocoladebedrijf Terry’s of York. Het huis is geopend voor het publiek, je leert er alles over het leven in de chocoladefabriek. Het huis en de tuinen zijn ontworpen in de Arts and Crafts-stijl.

Je vindt de Chocolate Trail hier.

Meer info over York: www.visityork.org

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.