Kerstsfeer proeven in de Lorraine

0

Origineel: bezoek eens een kerstmarkt in Frankrijk! De Lorraine is dichtbij en in steden als Metz, Nancy, Plombières-les-Bains en Epinal kun je heerlijk sfeerproeven.

Kerst in Metz

Eén kerstmarkt die je niet mag overslaan is die van Metz. Nog tot 28 december wordt het centrum omgetoverd tot een kerstdorp: op verschillende pleinen staan kerstmarkten met de grootste – ruim 80 kraampjes – op het Place Saint-Jacques. Heel sfeervol is ook het pad langs 400 lampionnen op de oever van de Seille en in de schaduw van de kathedraal van Metz. Niet te missen: een sprookjesachtige ijswereld met ijsbeelden van Disney-figuren en een ijsbaan op de Place de la République. En aan de voet van de kathedraal vind je  het hoogste verplaatsbare reuzenrad van Europa met een adembenemend uitzicht over de stad.

Authentieke kerstmarkt

 

 

 

 

 

 

 

Ook de authentieke kerstmarkt van Plombières-Les-Bains is een ware attractie. Bezoekers worden onthaald op muziek, straattoneel, workshops voor kinderen… Dé gelegenheid om kerstinkopen te doen. De kerstmarkt is geopend in het weekend van 2-24 december en dagelijks tussen 26 en 30 december. De binnenstad van Nancy is tussen 24 november 2017 tot en met 14 januari 2018 omgetoverd in kerstsfeer. De markten zijn gerangschikt op thema: groot Sint-Nicolaasdorp op de Place Charles III met 60 versierde chalets, een smuldorp op de Place Vaudémont, een grote verlichte kerstboom op de Place Stanislas en een reuzenrad op de Place de la Carrière.

 

 

 

 

 

Culinaire kerstscadeautjes

Wil je een leuk culinair souvenirtje meenemen? Net als in Nederland zijn ze hier ook gek op taaitaai! Je moet er even voor in de rij staan maar bij deze drie adresjes hebben ze echt de lekkerste taaitaai poppen: La Maison des Soeurs Macarons en banketbakker Hulot in Nancy en banketbakker Fresson in Metz. Of neem een flesje Miranille mee, een variant op de mojito van de wereldberoemde barman Etienne Descoings. De rum is vervangen door miranille (mirabellenalcohol uit Lorraine met een snufje vanille). Voeg een blaadje ijzerhard toe om deze cocktail extra fris te maken. Santé!

Nieuwe vakantie cottages

Combineer een bezoek aan de kerstmarkten met het pas vernieuwde park Les Trois Forêts van Center Parcs, met bijzondere thema cottages verdeeld in de thema’s ‘Het koninkrijk der sprookjes’, ‘De dieren uit het bos’ en ‘Avontuur’. Liever luxe? Kies dan voor de ‘Exclusive’ cottages, in een apart dorp binnen het vakantiepark. Met deze cottages is een nieuw niveau van luxe neergezet dat nog boven de huidige VIP cottages ligt. Zo heb je er een eigen wellness ruimte en privésauna: super in de winter. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de bergen van de Vogezen. Het park ligt zelf ook leuk, in een uitgestrekt bos met hoge bomen. Je kunt er mooie fietstochtjes maken, fietsen zijn te huur op het park en ook nieuw!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.