Dagje Amsterdam: naar het Tropenmuseum en fietsen langs buitenplaatsen

0

Kom een winters dagje naar Amsterdam en breng een bezoekje aan het Tropenmuseum. Maak daarna een mooie fietsroute langs de buitenplaatsen aan de Amstel.

Slavernij en kolonialisme in Nederland

In het Tropenmuseum is nu een expositie ingericht over de erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. Er komt in 2021 een nieuwe vaste presentatie over dit thema, maar daar wilde het museum niet op wachten. De tentoonstelling stelt de tot slaaf gemaakte mensen en hun nakomelingen centraal. Om de thema’s dichterbij te brengen zijn persoonlijke verhalen uit heden en verleden gezocht. De tentoongestelde objecten uit de collectie van het Tropenmuseum zijn tastbare overblijfselen van de slavernijgeschiedenis. Lees hier verder.

Fashion Cities Africa

Een heel andere uitstraling heeft de tentoonstelling Fashion Cities Africa, over de veelzijdige modescenes in Afrika. De tentoonstelling laat de bruisende en veelzijdige mode scenes in vier grote Afrikaanse steden zien: Casablanca (Marokko), Johannesburg (Zuid-Afrika), Nairobi (Kenia) en Lagos (Nigeria). Veel modeontwerpers, bloggers en stylisten uit deze steden inspireren modeliefhebbers wereldwijd via social media. Lees hier verder.

Fietsroute Buitenplaatsen langs de Amstel

Daarna nog even een stukje fietsen? De fietsroute Buitenplaatsen langs de Amstel komt zo goed als langs het Tropenmuseum. Het is een lijnroute vanaf station Amsterdam Centraal, maar je pakt vanaf station Abcoude de trein terug naar het beginpunt. Prachtig voor een winters dagje uit.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.