Winterzon: fietsvakantie op Lanzarote

0

Fijn wintertipje: fietsen op Lanzarote, een van de Canarische eilanden. Dit prachtige vulkanische eiland is zich echt aan het ontwikkelen tot een fietsbestemming. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen dus! Bang voor hellingen hoef je niet te zijn, want er zijn steeds meer e-bikes te huur.

Lanzarote is een fijne bestemming voor je fietsvakantie. De wegen zijn er goed geasfalteerd en je hebt er de keus uit vlakke of heuvelachtige routes. Automobilisten zijn gewend aan fietsers omdat hier al jaren de Ironman competitie wordt gehouden dus het is er ook veilig. Het is er het hele jaar door mooi weer en je wordt onderweg getrakteerd op prachtige vergezichten over het ruige vulkanische land.Er zijn genoeg dorpjes, tapasbars, koffiehuizen en wijnboerderijen om even af te stappen om iets te eten of te drinken – proef zeker de lokale kaas en wijn!

  

De leukste finca’s

Op Lanzarote zijn veel leuke hotelletjes te vinden, maar als je echt bijzonder wilt logeren kies je voor een finca: een authentieke vakantieboerderij. Finca’s liggen vaak net even buiten de toeristische gebieden, op de mooiste plekjes. Rust en ruimte gegarandeerd. En met de fiets ben je zo waar je zijn moet!

Finca Malvasia

Finca Malvasia (hierboven en onder) ligt op een mooi plekje, midden in het vulkanische gebied waar Lanzarote bekend om staat. Vanuit de prachtig aangelegde woestijntuin (met zwembad!) kijk je zo mijlenver weg, over zwart vulkanisch zand met hier en daar begroeiing. Heel bijzonder. De finca werkt samen met een lokale fietsverhuurder voor begeleide trips. Een e-bike is ook mogelijk. Meer info: http://www.fincamalvasia.com/active/content/cycling/cycle_tour

  

Finca Arietta

Zit je liever wat dichter bij zee? Finca Arietta ligt vlakbij de kust in de noordpunt van het eiland, met mooie zandstranden in de buurt (niet alleen met zwart zand). Je hebt hier de keus uit verschillende bijzondere logeermogelijkheden, zoals gave yurts met een buitenkeuken. Er is een zwembad om in pootje te baden en alles is ook hier mooi aangelegd. Finca Arietta is fietsvriendelijk: ze komen je ophalen van het vliegveld met een aanhanger voor fietsen, er is een fietsenstalling, routes liggen klaar en je kunt er fietsen huren. Meer info: https://www.lanzaroteretreats.com/

Finca Arietta ligt vlakbij de fameuze Tabayesco klim, een serie haarspeldbochten. Een leuke uitdaging voor de echte wielrenners (of fietsers met een e-bike!). Kijk voor deze en andere routes hier: http://www.cyclinglocations.com/tabayesco-climb-lanzarote/

 

 

 

 

 

Meer info over fietsen op Lanzarote: http://www.lanzarote.nl/fietsen-op-lanzarote/

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.