Lezersroute Heemstede – FietsActief nummer 7

1

In FietsActief nummer 7 van 2017 delen Caroline en Jan Willem
uit Heemstede een van hun favoriete rondjes met ons.Lezersroute Heemstede

Dat er nog genoeg rust te vinden is in de Randstad bewijst deze route van dit dynamisch fietsduo. Ze zijn beide drukbezet en zoeken daarom regelmatig  per fiets de stilte en natuur op. Op de 76 kilometer lange route tref je prachtige vergezichten over het Braassemermeer. Maar ook schattige dorpjes en de natuurlijke charme van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Lezersroute van Caroline & Jan Willem

Lezersroute Heemstede

Start- en eindpunt: knooppunt 80, Heemstede

Afstand: 76 kilometer

Knooppunt 80 – 52 – 69 –  68 – 67 – 87 – 18 – 94 – 21 – 13 – 14 – 61 – 1 – 25 – 8 – 39 – 81 – 78 – 1 – 76 – 68 – 53 – 56 – 58 – 55 – 57 – 38 – 7 – 49 – 40 – 48 – 11 – 44 – 6 – 31 – 79 – 77 – 83 – 82 – 81 – 80

Horeca en/of bijzondere afstapplaatsen:

Lezersroute Heemstede

Lezersroute Heemstede – De Kaag

  • De Kaag Mooie plek om uit te rusten is De Kaag, vooral als je van water houdt. Aan de Julianalaan tref je verschillende plekken waar het heerlijk genieten is aan het water. Kijk op kaag.nl
  • Warmond Afstappen kan ook prima een stukje verderop in Warmond. Geniet van de vele windmolens en bezichtig als je zin hebt het bekende kasteel Huys te Warmont
  • Friteskraam Ruigenhoek Bij Ruigenhoek staat een friteskraam met de beste patat van de Bollenstreek!

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Theo van Eeren op

    Het is een leuke route om te fietsen voor de e-bike maar voor een normale fiets is het een flinke trap vooral zoals wij gisteren 5-6-2018 het laatste stuk door de duinen naar Zandvoort tegenwind hadden. Ook kwamen wij op bepaalde punten tegen dat de route niet duidelijk was. Zo kwamen wij op een punt dat we voor 1 zowel rechtdoor als rechtsaf konden. Wij kozen voor rechtsaf maar of dat de juiste weg was?? Ook kwamen we twee keer een punt tegen dat de nummering niet overeen kwam met het routekaartje. Maar wat wel heel leuk was het overvaren met de 3 pontjes en de uitzichten over het water bij de Kaag.