Route Milheeze – Fietsen over de Peelrandbreuk

0

Naar een berg kun je lang zoeken op de Stippelberg: de naam komt van de zandheuvels die als kleine stipjes in het bos liggen. De wijde regio is prachtig authentiek, met sfeervolle dorpen vol monumenten, waaronder een kasteel. Perfect om terug te schakelen en het mooist in de herfst!

Als ik rond de middag een terrasje pak bij PUUUR Eten & Drinken in Gemert voelt de zon heerlijk warm op mijn gezicht. En dat is september. Ik zit met mijn ogen dicht te soezen in de zon als ik opschrik van een kopje koffie dat neer wordt gezet. ‘’Ja, geniet er maar van!’’, zegt de ober. ‘’Het is de laatste mooie dag van het jaar. Eind van de week komt de temperatuur niet meer boven de dertien graden.’’ Dat is ook precies de reden dat ik vandaag op pad ben. Ik had zin in een fietstocht, maar niemand wilde mee, dus ging ik maar alleen. Dat is stiekem ook wel weer eens lekker. Ik geniet van de weldadige rust en nip langzaam van mijn koffie, terwijl ik uitkijk op het kasteel van Gemert en het kalme dorpsplein. Vanochtend op de fiets was het ook al zo heerlijk rustig. Dat is exact de reden waarom boswachter Ellen Luijks mij dit gebied tipte.

Startpunt: Parkeerterrein Natuurpoort Nederheide, Kaak 11, Milheeze
Afstand: 52 km
Route: Milheeze

Lees het volledige artikel van de route Milheeze in het nieuwe nummer van FietsActief. Bestel deze direct in de webshop, zonder verzendkosten.

Route Milheeze – Fietsen over de Peelrandbreuk
3 (60%) 1 vote

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie