De andere kant van de Achterhoek

1

Bij de Achterhoek denk je aan Doetinchem, Winterswijk, Aalten en de grensstreek. Maar vergeet ook het noorden niet. Wij kozen Lochem als standplaats, om vanuit daar in drie tochten deze onderbelichte kant van de regio te ontdekken. Fietsen langs bossen, heide en heel veel kastelen. En de perfecte uitvalsbasis voor deze afwisselende fietstochten? Dat is EuroParcs Resort De Achterhoek in Lochem.

Achtkastelentocht

Deze bijna 50 kilometer lange tocht is al ruim honderd jaar oud. Hij start in Vorden en gaat langs de kastelen Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras. De meeste kastelen langs de route zijn in handen van particulieren en niet van binnen te bezichtigen. Maar er zijn uitzonderingen. Kastelen Vorden en de tuinen van Huis de Wiersse zijn beperkt en opengesteld voor belangstellenden. En ook fijn: bij kasteel Hackfort is in het koetshuis een restaurant ingericht. Daarnaast is taveerne De Wildenborcherhof onderweg een sfeervol rustpunt.
Bekijk de route hier.

Lochem, Vorden, Laren

Vanuit Lochem kun je een 34 kilomtere lange knooppuntenroute rijden langs onder meer Vorden en Laren. Het Nationaal Landschap De Graafschap ontvouwt zich hier in al zijn glorie. Je fietst langs sprookjesachtige doorkijkjes in een gebied waar bossen, heidevelden, akkers en weilanden elkaar voortdurend afwisselen. Beken, houtwallen en verscholen vennen maken het pittoreske beeld compleet. Ondertussen passeer je Achterhoekse hoogtepunten zoals het Klein Dochterense Veld, het Warkense Veld, het Grote Veld en enkele kastelen.
Bekijk de route hier.

Berkelroute

Deze fietsroute westwaarts vanuit Lochem naar Zutphen biedt een zelfde prachtige aanblik. Met het historisch centrum van de prachtige Hanzestad als bonus.
Bekijk de route hier.


Meer informatie over EuroParcs Resort De Achterhoek? Neem een kijkje op de website!

Deel.

Over de auteur

1 reactie